Selasa, Jun 07, 2011

diet ke Encik ???



sekarang ni dalam operasi berdiet...
bermula dari hari ahad lepas...
nie dah masuk hari ketiga...
sebab terlebih gemok sudah...
last timbang berat 88.4 kilo...
target nak ke 75 kilo...
ukur lilit pinggang pon nak kecikkan...
lagipon untuk kebaikan diri sendiri...

banyak benda nak kena jaga dan patuhi...
nafsu makan nak kena control...
sarapan oat tak bole tinggal...
nasi kena kurangkan...
minum air masak 8 gelas sehari...
minum 2 gelas air lepas bangun tedo...
banyakkan makan buah-buahan...
seminggu akan berjogging 4 atau 5 kali...
kayuh basikal kat umah...
tedo kena cukup...
dan macam-macam lagi...
Mak Munah akan memantau dari jauh...


ke arah kehidupan yang lebih sihat...


p/s : petang karang nak berjoging di Taman Metropolitan, Kepong...

31 comments:

LUTFI SYAFIQ berkata... [Reply]

sama! aku pun taget 75! skg 88! hahaha

msredcheesecake berkata... [Reply]

MR SOLO,
SEMUGA BERJAYA...BARU LA SEGAK BILA PAKAI BAJU MELAYU SONGKET NANTI...HHEEEE

Metz bUjang berkata... [Reply]

solomono jom jogging ptg nie bujang nak naekkan bert badan har3

Atsuko Ichirou berkata... [Reply]

memule ade gak plan camtu...
tapi 2,3 hari lpas tu...
plan jadi cam hot2 chicken shit je...
jiwe tak kental...hehee

mA!sAra berkata... [Reply]

diet yg bagus..saya pn dlm proses diet..dh turun pn..kurangkn nasi dn jgn mkn mln je...heheheh..gud luck!!

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

urghhhh~! stress lar bila sebut KURUS nie..huhuhu..

baik mengundi..lalalala~

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

tu diaaaaaaaa~ i loikeeee lah cam ni ezahd!! akak support okehhh! :D

EnY YuSniZaR berkata... [Reply]

go go u can do it...

minum sehingga 3-4 liter air masak.. untuk naikkan tahap metabolisme...

bersama kak Es berkata... [Reply]

tips ni macam akak baca kat Jiji jee..
elok juga tu dah masuk rejab ni :)

Nor Suhaiza berkata... [Reply]

waaaaa...
bgus2..
amalkn cra idop sihat sebelum terlmbt n menyesal..
gud luck :))

cik misi ni suka org yg mcm ni. t xda la ramai admit ward sebab kncing manis la..drh tinggi la...sakit jntung la...

Puan Kutu berkata... [Reply]

good!teruskan usaha..

solomolo berkata... [Reply]

@LUTFI SYAFIQ hahaha... kita tengok sape turun berat dulu... hahaha...

solomolo berkata... [Reply]

@msredcheesecake ooo... sekarang ni tak segaklah ek ???

solomolo berkata... [Reply]

@Metz bUjang erk... orang nak turun, dia nak tambah...

solomolo berkata... [Reply]

@Atsuko Ichirou semangat kena kuat dan kental... rock steady !!!~

*tetibe*

solomolo berkata... [Reply]

@mA!sAra yg dua tue memang dah kurangkan...

solomolo berkata... [Reply]

@b a m b a m ' s takmolah stress2 CB oiii... tak abes2 ngan undi dia...

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad tenkiu Kak...

solomolo berkata... [Reply]

@EnY YuSniZaR yup... air masak bagus...

solomolo berkata... [Reply]

@bersama kak Es ye ke...

solomolo berkata... [Reply]

@Nor Suhaiza tQ cik misi... so far sekali je masuk wad... tu pon sebab keracunan makanan... kalo tak silap masa darjah satu kot...

solomolo berkata... [Reply]

@Puan Kutu tQ Puan Kutu...

IdaNurFieyda berkata... [Reply]

gud luck ye..semoga brt bdn impian tercapai..chaiyok2!!

solomolo berkata... [Reply]

@IdaNurFieyda tenkiu ye...

mA!sAra berkata... [Reply]

bagus2..heheheh..:)

solomolo berkata... [Reply]

@mA!sAra yeay !!!~

Miecyber berkata... [Reply]

Gabatte ne...


Air Asia diarah bayar ganti rugi


Gajah Sama Gajah Bertempur,Kancil Tersepit Di Tengah Tengah

solomolo berkata... [Reply]

@Miecyber haik...haik... sambil angguk...

afiqazizan berkata... [Reply]

bagus bro..teruskan usaha mengurangkan berat badan anda.

solomolo berkata... [Reply]

@afiqazizan tQ bro... badan ni nak pakai lama kan... hahaha...

.: Arie Fareeha :. berkata... [Reply]

:)
ok..dh tmbh link anda dlm bloglist sy.. :)