Khamis, Jun 09, 2011

10 Ciri Gadis Disukai Lelaki...



1. Gadis Penuh Pengertian
gadis jenis ini berada pada kedudukan pertama yang paling disukai lelaki... si gadis penuh pengertian ini dipilih oleh hampir 80% responden... menakjubkan ! sebegitu menarikkah gadis jenis penuh pengertian ini kepada para lelaki ??? jawapannya YA! sekaligus mengukuhkan fakta menyatakan kaum lelaki ternyata juga makhluk yang ingin dimengerti...

2. Gadis Penyayang
gadis penyayang ini juga paling disukai lelaki... secara dasarnya, ternyata lelaki juga makhluk yang ingin disayangi... siapa yang tidak ingin disayangi bukan ??? jadi, kepada para gadis 'sayangilah lelaki kamu'... pasti kamu akan disayangi oleh pasanganmu...

3. Gadis Baik Hati
gadis seperti ini cukup sukar didefinasikan kerana berkaitan dengan masalah hati... sangat mendalam... si gadis baik hati ini ternyata akan menjadi idaman lelaki... jadi, bersyukur para lelaki yang memiliki gadis yang baik hatinya...

4. Gadis Jujur
dengan tersenarainya jenis gadis jujur dalam empat urutan besar gadis yang paling disukai lelaki, diandaikan lelaki juga tidak mahu dibohongi [yang diinginkan lelaki adalah berbohong...hahaha...]

5. Gadis Setia
"mana yang paling setia, lelaki atau perempuan???" nah, pertanyaan yang sangat provokatif... namun, gadis setia adalah gadis yang juga disukai ramai lelaki...

6. Gadis sederhana
mereka juga gadis yang disukai lelaki... sederhana dengan apa adanya... lebih bersikap natural kerana semua sapuan bedak, maskara dan foundation itu cuma topeng... gadis sederhana ialah gadis yang mensyukuri kurniaan Illahi ke atas dirinya...

7. Gadis Pintar dan Berkeyakinan
bagi gadis-gadis pintar, ramai lelaki akan mengagumimu... tetapi ternyata masalah keyakinan masih menjadi salah satu pertimbangan lelaki dalam memilih gadis... jenis gadis yang memiliki keyakinan yang sama dan taat beridadah menjadi satu kriteria kunci yang tidak boleh hilang...

8. Gadis Cantik
sebenarnya gadis cantik ini sangat relatif... setiap orang punya definasi berbeza tentang cantik... sama seperti apa itu cinta ??? cantik menurut anda mungkin tidak cantik menurut orang lain... tetapi biar cantik hati dan budi...

9. Gadis Yang Memiliki Sifat Keibuan
sifat keibuan seorang gadis ternyata menjadi perhatian para lelaki... bagi mereka yang bersedia untuk menikah, setidaknya mereka mahu menjalinkan hubungan yang serius... mungkin jenis gadis ini adalah yang paling banyak dicari...

10. Gadis Yang Sopan
masih ramai lelaki yang menghargai dan menjunjung tinggi kesopanan... kesopanan melambangkan budi pekerti sesorang gadis dalam menjaga maruah diri...


" sekiranya seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik... cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi... malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran ataupun minat... oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama "...


dari blog Bangku Kosong ...


p/s : minggu ni makan nasi minyak lagi... lalala...

16 comments:

AdyBudika berkata... [Reply]

paling suke num 6..ehheheeh

Umar Faruq berkata... [Reply]

bagus entri nie.. sekali lagi aku like post ko.

♥NuR SyAFiQah♥ berkata... [Reply]

susah nk mnjadi seorg yg ade semua ciri2 kt atas tu ;)

PinKy MoMMa berkata... [Reply]

adik solo suka yg ner hehehe..
cer cite cer cite..nnt akak bgtau mak munah ecehhhh~

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply]

ok...awe ada semua di atas..hahahha

mama comel berkata... [Reply]

suka suka entri ni..:)
suka num 5 tu..setia itu penting..


jemput singgah taw ke belong!

TYNTHA LANA berkata... [Reply]

ala..da pernh baca ni solo, next! next! hhehehehe

bersama kak Es berkata... [Reply]

fuh!! nasib baik ada dalam list tu gak :D

Rozuan Ismail berkata... [Reply]

memang pakej la kan.

izyan yasmin berkata... [Reply]

wahhh . ciri2 gadis idaman ^^,

Rahmad berkata... [Reply]

wanita full pakaje..

Ezy Pinkpurple berkata... [Reply]

saye gadis yg setia..
haha

afiqazizan berkata... [Reply]

fiq suka no 5...no 6 pun ok gak.

Tokan berkata... [Reply]

ada lagi bro...ciri gadis idaman lelaki, gadis yang ada banyak cincin dan gelang emas...ha ha

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

<-- gadis semua di atas!

fengsannn~! ahhahahahahha

anis aniesa berkata... [Reply]

cuba tengok untuk si jejaka pula :)

http://anisaniesa.blogspot.com/2011/06/17-perkara-kesukaan-si-gadislelaki.html