Sabtu, Ogos 13, 2011

ketigabelas Ramadhan...


teringat masa zaman dok sekolah asrama...
tiap kali Ramadhan, pasti meriah...
bila nak masuk waktu berbuka...
semua dah ada kat dewan makan...

bile menu sedap, semua muka gembira...
bile menu tak berapa nak sedap, muka sememe...
yang bestnye makanan dah siap dihidangkan...
baik masa berbuka ataupun bersahur...


- ada tempat untuk nasi, lauk, sayur dan buah -


dalam bekas inilah makanan dihidangkan...
lepas makan, sendiri kena basuh...
kalo terjatuh, satu dewan makan bole dengar...
memang penuh nostalgia dan klasik !!!~


p/s : rasa macam makan kat penjara pon ada... hahaha...

18 comments:

imah berkata... [Reply]

hahahah.. xpenah rase masuk asrama.. matrik pon tak mcm asrama ^^

Ezad Skytech berkata... [Reply]

aq tak pernah rasa la makan dalam bekas tu..sebab tak pernah masuk asrama..hee~

SELAMAT BERPUASA solo..(^^,)

Atsuko Ichirou berkata... [Reply]

tak penah masok asarama, tp pnh la gune time kat PLKN dulu...hehe...tp bkn time pose la..=)

Waqheh berkata... [Reply]

tray tu last gua tgk kat hospital..

solomolo berkata... [Reply]

@imah best woo makan dalam tray tue...

solomolo berkata... [Reply]

@Ezad Skytech cube beli satu lepas tu try... hahaha...

solomolo berkata... [Reply]

@Atsuko Ichirou wah... curlast PLKN...

solomolo berkata... [Reply]

@Waqheh waaa... sakit ape tue ?

udin berkata... [Reply]

kenangan.. mmg kenangan.. ingat lagi masa sahur masa kat asrama dulu.. diorang hidang ikan apa tah? kaler ijau.. ngeri gak.. layan aja nak puasa punya pasal.. hehehe.. ;)

solomolo berkata... [Reply]

@udin kalo dok kat asrama, memang akan ada menu yang pelik2... tp sedap !~

Kalamhati berkata... [Reply]

Kenangan paling mahal tu..tak dapat beli kt mana2 kan..kekal dlm memori

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply]

last makan pakai tray tahun 2005 kat kem PLKN, form 6 masuk gak hostel tapi pakai pinggan sebab tak ramai duk hostel :)

Hami Asraff berkata... [Reply]

Salam ziarah.

Asrama aku dulu pakai tray aluminium :)

Entri Terkini:
Baru Dua Tahun Usia Blog Aku. Baru Dua Kali Tukar Header Blog

solomolo berkata... [Reply]

@Kalamhati tula... sampai skrg teringat2...

solomolo berkata... [Reply]

@Nur Hawa Mohd Zin mesti seronok kan ???

solomolo berkata... [Reply]

@Hami Asraff tray owh tray...

logorithm berkata... [Reply]

Sama lah. I dulu SBP jugak. Tapi tray stainless steel, tapi tak kena basuh sendiri. Kalau jatuh dalam dewan makan, memang berdengung satu dewan!

solomolo berkata... [Reply]

@logorithm hahaha... lepas tu satu dewan dok cari sapa yang terjatuhkan tray tu...