Jumaat, Jun 03, 2011

kenapa saya suka berjalan dalam blog...



biasanya bila idea untuk menaip entri takde, aku lebih suka berjalan-jalan ke sana ke mari dari satu blog ke satu blog untuk menghiburkan hati yang lara... apa kaitannye takde idea ngan hati yang lara ??? maafkan penulis yang comel ini ye... bila dah berjalan-jalan tu, macam-macam yang aku jumpa... bak kata orang tua 'jauh berjalan, luas pemandangan'... samalah dan berblog ni... macam-macam cerita ada... antara nya adalah :

  • cerita gembira...
  • cerita tak beberapa gembira...
  • cerita lawak...
  • cerita tak beberapa lawak...
  • cerita bengang...
  • cerita tak beberapa bengang...
  • cerita tentang si polan...
  • cerita tentang hari ni...
  • cerita bermaklumat...
  • cerita kutuk-mengutuk...

kekadang tu bole tergelaklah jugak sesorang depan pc ni bila baca cerita tu... kekadang melaui blog dan cara penulis tu bercerita, kita dah bole agak penulis tu macamana orangnya... tapi kekadang tekaan tak betol... bak kata orang omputih yang tak berapa omputihnya 'don't jugde the blog by its story'... bole ke??? bedal jela honeydew oii... korang suka cerita yang macamana ???


p/s : adik aku selalu tanya "ko dah gile ek gelak sesorang???'...
sabau jela... kureng asamnye adik...


20 comments:

cucu umie berkata... [Reply]

netol3x. penulisan tidak mengmbarkan seglnyas..hehe btw, blogwalking dpt tmbh ilmu juga kdng2,..hehe

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

hihihi..truthhh!! :P

miss.Addin berkata... [Reply]

melalui blog la boleh tau macam macam info juga disamping mengenal sesama lain kan :)

happy blogging too ! :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata... [Reply]

camtu nk jemput kmu bw kat blog ca lah..hehe...

jom singgah sekadar renungan..

http://cikduyung.blogspot.com/2011/06/andai-si-kecil-mampu-bersuara-sebelum.html

Wyna Nubies berkata... [Reply]

As Salam,

betul tu..hee~
klau wyna,suka la baca citer2 kehidupan blogger..best gak..haha~

solomolo berkata... [Reply]

@cucu umie setuju... sambil tue bole cari idea untuk entri terbaru kan ???

solomolo berkata... [Reply]

@b a m b a m ' s hamboi...speaking nampak...

solomolo berkata... [Reply]

@miss.Addin betol tu... oleh itu, berblogwalkinglah selalu...

solomolo berkata... [Reply]

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ terima kasih kerana sudi menjemput... jemput-jemput ada disediakan tak ???

solomolo berkata... [Reply]

@Wyna Nubies Waalaukimussalam... tang kehidupan blogger tu yang best kan...

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

hurmmm... dari entri ni akak tau ezahd ni suke ketawa sorang2... ops~ :p

Rozuan Ismail berkata... [Reply]

setuju dengan solomolo.bila kita kering idea,dengan blogwalking,kita dpat idea untuk dapat entri.bukan menciplak entri tetapi sekadar idea entri dan ditulis mengikut pandangan kita sendiri.

.m y z. berkata... [Reply]

ahha. betul2. tapi cara penulisan tak semestinya menggambarkan personaliti seseorang. macam saya. dalam blog nampak macam rock2 (rock lah sgt kan) tapi hakikatnya kat luar org panggil saya perempuan melayu terakhir. hakhak. *pengsan =.=

puanbee berkata... [Reply]

hehe solomolo , manusia memang pelbagai ragam suka je semua !!

risa berkata... [Reply]

betul tu dear..jenjalan tu terapi minda kan kan kan

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad ade-ade je akak ni... hahaha... eh, gelak lagi...

solomolo berkata... [Reply]

@Rozuan Ismail betol tu... kita olah dengan cara kita tersendiri...

solomolo berkata... [Reply]

@.m y z. perempuan melayu terakhir ??? oksigen plssss... gagaga...

solomolo berkata... [Reply]

@puanbee barulah kita terasa gembira sikit...

solomolo berkata... [Reply]

@risa terapi yang sangat bagus...