Selasa, Mei 31, 2011

soduku ???

korang pernah maen game Soduku ???
benda nilah yang aku suka buat...
masa takde keje...
masa sebelom tedo...
masa ngah menunggu orang...

memula tu rasa macam sakit otak jugakla...
pening pale pon ada...
tengok banyak sangat nombor...
ada yang easy, medium dan hard...

teringat masa keje kat contact centre dulu...
kalo masa takde call masuk..
aku akan maen game ni...
selalu maen kat Facebook...
aku selalu lawan ngan Ieza Kechik...
tengok sape siap awal...
dan aku selalu menang...
Y.E.A.Y !!!~

aku siap beli 3 buku Soduku...
yang nipis ada...
yang tebal ada..
yang panjang pon ada...


p/s : kesian kat Ieza Kechik sebab kena ragut pagi tadi masa nak pegi keje...


24 comments:

not irene berkata... [Reply]

masih tak dapat selesaikan yang di atas meja office tu...

kamu dah bagi yang baru pula.

Harap yang ni kategori senang, bukan medium atau susah.

atau saya dah agak tumpul sejak akhir-akhir ini?

Rozuan Ismail berkata... [Reply]

mula2 wan pon pening nak buat.lama2 dah reti.huhutak de lah susah sgt.tapi bila part yg kena fikir,pening gak pale ni.

kesian dia kena ragut.dia ok x?ada kena pape?

Mr feckry berkata... [Reply]

gua sampai sekarang tak tau main ni

..gugu.. berkata... [Reply]

xtaw maen jugak ;'(

solomolo berkata... [Reply]

@not irene adoyai... tak sure yang ni senang ke susah... cuba check kat http://www.soduku.org/

solomolo berkata... [Reply]

@Rozuan Ismail samalah... memula man mesti pening... Ieza ok... tangan dia je luka...

solomolo berkata... [Reply]

@Mr feckry senang je bro...
praktis dan lama2 ok...

solomolo berkata... [Reply]

@..gugu.. setiap baris sama ada melintang atau menegak kena ada no 1 sampai 9... ada 9 kotak yang mana setiap kotak ada no 1 sampai 9... tak bole ada nombor yang sama...

mas saari berkata... [Reply]

anak akak yg umur 8 tahun teror main soduku ni...akak pun tak pandai sgt!

solomolo berkata... [Reply]

@mas saari best kak man soduku ni... nanti akak lawanlah ngan anak tue...

AnAk dEneSor berkata... [Reply]

besh men soduku nie kn..memule men ari 2 ase fed up gle..tp once da meng cam ketagih lak..hihi

solomolo berkata... [Reply]

@AnAk dEneSor solomolo sampai sekarang ketagih... hahaha...

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata... [Reply]

pernah juga la main sudoku ni... tp jarang la...

solomolo berkata... [Reply]

@Izzat Nazmi Saiful Bahri bagus untuk senaman minda...

afiqazizan berkata... [Reply]

tak pernah main sudoku..nak try main tapi tak tak tahu nak main macam mana game sudoku ni.

solomolo berkata... [Reply]

@afiqazizan setiap baris sama ada melintang atau menegak kena ada no 1 sampai 9... ada 9 kotak yang mana setiap kotak ada no 1 sampai 9... tak bole ada nombor yang sama...

Cik Mimie berkata... [Reply]

suka men game ni lam phone..haha..seronok!!

solomolo berkata... [Reply]

@Cik Mimie selalu pinjam iphone kawan sbb dia ada game ni...

cik bAtu berkata... [Reply]

eh2,sudoku laaa....hahaha...CB pn suke gak ...SANGAT !

MISS QASEH SAIFUDIN berkata... [Reply]

best!..saya pon slalu maen soduku ni..tp yg buat saket ati..bila daa nk abis je buat..baru pasan ade 1 num salah..kena redo baluk laa..huhuhu

solomolo berkata... [Reply]

@cik bAtu yeay... ada yang suka...

solomolo berkata... [Reply]

@MISS QASEH SAIFUDIN tu biasa dan slalu terjadi... kalo wat guna pensil, bolelah padam balik... ni kalo guna pen, pangkahkan sajo...

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

wow~ memang hebat la otak ezahd kalo selalu maen benda ni~

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad dulu je kak.. skrg ni dah kureng...