Ahad, Mei 29, 2011

percutian ke Bali - permulaan...


percutian ke Bali dah ditempah dari bulan 10 tahun 2010 lagi... excited ye sebab pertama kali pergi ke Bali... malam sebelom bertolak ke Bali baru aku sebok kemas beg... pagi sebelom bertolak ke Bali, aku sempat pergi ke CC di Wangsa Maju untuk mengemaskinikan blog... sebab apa dan kerana apa ??? ceritanya di SINI, SINI dan SINI...

Khamis - 19 Mei 2010

jam 10:30 pagi - bergerak dari umah... menaiki bas ke stesen putra Wangsa Maju... beli tiket ke KL Sentral... sampai di Kl sentral, perut aku wat hal.. masok angin sebab lambat makan... mekdi seakan melambai-lambai... singgah bekfes jap...

jam 11:30 - menaiki bas ke LCCT...

jam 12:30 tengahari - sampai di sana... merayau-rayau dulu sebelum lepak kat mekdi untuk makan tengahari... mekdi lagi ???

jam 2 petang - check in... melepak di balai menunggu sambil memandang ke kiri dan kanan... hahaha...

jam 3:45 petang - masuk pesawat... seat dapat sebelah tingkap...

- dalam pesawat -

jam 4:30 petang - berlepas ke Bali...perjalanan memakan masa 3 jam...

sepanjang dalam flight, aku tak tedo... tengok pemandangan luar tingkap... tengok cabin crew yang ke hulu ke hilir... cabin crew yang paling ramah yang aku pernah jumpa... thanks to Cik Tengku, Cik SIti Sarah, Cik Sophie Fong dan En Lee Kaw... memula aku ingat En Lee Kaw melayu... rupanya chinese...

- En Izz bersama En Lee Kaw dan Cik Siti Sarah -


jam 7:10 malam - selamat mendarat di Bali Ngurah Rai International Airport ataupon lebih dikenali dengan Denpasar International Airport...

- Selamat Datang ke Bali -


kedatangan kami di sambut oleh Mak Cat Mew dan Pak Miko... Mak Cat samapi kat Bali hari selasa... kalo korang nak tahu, pada tahun 2009, Mak Cat dah 5 kali pergi ke Bali dan tahun 2010 sebanyak 3 kali... kitorang singgah makan di Restoran Plengkong... melantak nasi dan ayam bakar... pertama kali minum air Fanta setelah beberapa tahun tidak menikmati...

jam 9 malam - check in di Tune Hotels, Double Six, Legian, Bali... di Bali ada 2 Tune Hotels, satu di Legian dan satu lagi di Kuta... Mak Cat cakap harga sama tapi Tune Hotels di Legian bilik lebih selesa...


Mak Cat ngan En Izz pergi bersiar-siar di Kuta Beach... aku malas nak kuar... lepak di bilik dan menjalankan operasi... hahaha...

jam 11 malam - aku makan lagi nasi yang ditapau dari Restoran Plengkong...

jam 12 malam - tedo...



p/s : nanti aku ceritakan mengenai keadaan bilik di Tune Hotels Legian dan operasi yang aku lakukan itu...

18 comments:

gedek! berkata... [Reply]

JELES ok!

meaw berkata... [Reply]

pehhhhh! nanti bwli ole-ole kat kita auw :P

solomolo berkata... [Reply]

@gedek! hahaha... pasti Uncle akan bertambah jeles lagi selepas ini... hahaha...

solomolo berkata... [Reply]

@meaw ole2 dah abes le...

alongxp berkata... [Reply]

menjalankan operasi? ko jgn mcm2... hahahaha... bape total abes g sane?

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata... [Reply]

uwaaaa~ jeleznyer....tempat idaman woo Bali nie..dush! dush! tumbuk inchek solomolo sebab kasi jeles..

solomolo berkata... [Reply]

@alongxp hahaha... jangan risau... operasi halal ye... total cost dlm RM600+...

solomolo berkata... [Reply]

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ mengelak sana sini... hahaha...

chemay berkata... [Reply]

best nyee berjalannn/..
tak aciiii

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply]

nak ole2 :)

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ nak ole2 jugak! ahahahha~

~hAKim ZaiLAn~ berkata... [Reply]

perrghh..untung dapat gi melancong..sy tak pernah gi obersea pon lagi..huhu

solomolo berkata... [Reply]

@chemay setahun sekali je Chemay...

solomolo berkata... [Reply]

@Nur Hawa Mohd Zin ole2 akan dipostkan di blog ni...

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad nak jugak ek ???

solomolo berkata... [Reply]

@~hAKim ZaiLAn~ takpe... kumpul duit banyak2... pastu pegi ok..

Mira Marcello berkata... [Reply]

wahh best nyee dpt pegi Bali..
tak pernah pegi lagi :)
follow sekali

solomolo berkata... [Reply]

@Mira Marcello takpe... nanti mungkin bole pegi... InsyaAllah...