Rabu, April 13, 2011

serba salah dibuatnya...



kita tak bole nak puaskan hati semua pihak... mungkin ada yang kita terlepas pandang... nak jaga hati pihak ni, nanti apa pulak kata pihak yang laen... nak amek hati puak laen, nanti puak ni kecik hati... nak buat macamane, kita hanyalah manusia biasa...

samalah macam berblog ni... setiap blog dan entry dalam blog tu, mesti ada yang suka dan yang tak suka... macamane nak tahu dorang suka ke tidak ??? dorang akan baca dulu pastu akan tinggalkan komen... melalui tu kita akan tahu... tapi, kalo yang tak komen pulak macamane ??? tu susah untuk dikenalpasti... cuma kita bole berharap semoga setiap entry yang kita tulis tu pembaca suka...

biasanya bila meningkat dewasa dan makin lama dalam dunia blog, mungkin kita inginkan perubahan dari segi penulisan... nakkan sesuatu yang baru... mungkin ada yang suka dan mungkin tak... kekadang tu serba salah jugak dibuatnya... bila kita ubah gaya penulisan, ada yang cakap kita dah tak macam dulu... macam ayat masa bercinta "awak dah berubah...awak dah tak macam awak yang saya kenal masa memula dulu"...

tapi bila kita kekalkan gaya penulisan yang sama, takut dorang rasa bosan... pastu mesti ada yang cakap "blog ni dari dulu sampai sekarang asyik sama je"... tukar salah, tak tukar pon salah... abes tue nak wat macamane ???

bak kata Kak Engku ngan Sharifah Shira "kalo tak suka, tutup mata plsss"...


p/s : sebenarnya dah lama nak tulis entry ni lepas baca entry kat blog femes ni...


;']

12 comments:

Wahida Nasution Thakhrim berkata... [Reply]

setuju!!

fashah84 berkata... [Reply]

setuju gak!!

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

erm..betul lah solo molo..dulu pernah wat gini gak..sume blogger kot rasa camni sampai satu masa..namun, ikutlah keselesaan solo molo..kalo rasa selesa dengan gaya sekarang, teruskan..kita tak dapat nak puaskan hati sume pihak...cuma mampu perbaiki mutu penulisan je..

solo molo berkata... [Reply]

> Wahida Nasution Thakhrim & fashah84 : kan....

solo molo berkata... [Reply]

> Sunah Mohammad : betol tue... perbaiki gaya penulisan... sebab melalui penulisan bole tarik pembaca dan dalam masa yang sama bole buatkan kita hilang pembaca...

budak kampung berkata... [Reply]

anda telah di tag di sini...harap maklom

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/04/mahu-join-bloglist-pilihan-askrie.html

fisa othman berkata... [Reply]

nak puas kan hati semua pihak bukannya mudah...sure ada yang tak kena...serba salah kita di buatnya...rasanya kekal kan identiti kita then absorb perkara yang kita rasa berbaloi d buatnya...

*so far ok jek saya tengok...;)

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

kekadang kiter folo belog nie pon sbb penulisan dia.. mcm kita makan nasi ayam kat tmn melawati tuh jugak lar kan.. kita dtg balik sbb ia sedap.. skang dh x sedap.. nk dtg lg ker?? :P

solo molo berkata... [Reply]

> budak kampung : sedia maklum...

solo molo berkata... [Reply]

> fisa othman : betol tue... yang penting kita tahu apa yang kita tulis dan sampaikan...

solo molo berkata... [Reply]

> b a m b a m ' s : cik bam penah makan kat situ jugak ker??? haruslah lepas ni tak pegi lagi ye...

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

pernah mkn sekali jek..kekekekek... sbnrnya nk mention..

readers stay kat belog kita based on our writing.. :P