Sabtu, April 02, 2011

pedasnya...



dalam banyak-banyak sos cili, sos cili mana yang menjadi pujaan hati ??? antara maggi, life, kimball, adabi, aminah hassan, yoe's, yang mana korang pilih ???

feberet aku sos cili mekdi... die punye pedas, pergh... melekat-lekat kat lidah... memang terbaek... kalo makan kat mekdi, mesti amek 5 - 6 bekas... padahal makan nugget ngan kentang goreng je... kalo tapau plak aku memang akan suro staff mekdi tu bagi sos cili lebih... dalam 10 paket macam tue... nak wat stok kat umah...

bile bercakap mengenai pedas, macam-macam yang bole dikaitkan... salah satu adalah percakapan... selalu yang pesan "kalo cakap tue jangan maen sedap mulut jer"... biasa dengarkan ??? kadang-kadang bile kita bercakap sesuatu, benda tue bagi kita normal... tapi tidak pada orang laen... mungkin mereka merasa pedas... pernah tak bile korang bercakap, ada yang balas "pedas jugak mulut ko ekk" ???

tak pedas bagi kita, tapi mungkin pedas bagi orang laen... tak pedas bagi orang laen, tapi mungkin pedas bagi kita... so, jangan nak pedas pedas sangat ekk....


p/s : makan tomato sos kalo takot pedas...


;']

6 comments:

Sal Saari berkata... [Reply]

suka pedasss tp bukn tahap terlampau pedas..suam2 kuku gitu..

Wahida Nasution Thakhrim berkata... [Reply]

a'ah.. sos cili McD memang pedas dari sos cili lain.. AcHiKz pun suka juga.. he3

ramai sekarang ni yang cakap pedas.. harap2 jangan la cakap pedas tak tentu pasal.. terguris hati orang lain..

zieha hisham berkata... [Reply]

haha , sos cili mcd kasi lebih yerr ^^ *same lah =]

solo molo berkata... [Reply]

> Sal Saari : bet0l tue... pedas sgt pon tak bole... marbahaya...

solo molo berkata... [Reply]

> Wahida Nasution Thakhrim : kang kalo hati orang tu dah terguris, sape nak tolong ???

solo molo berkata... [Reply]

> zieha hisham : sos cili mekdi terbaek !!!~