Jumaat, April 08, 2011

pasti telur anda original ye...



kecoh kat tv ngan suratkhabar pasal telur palsu...
sila pastikan telur anda ariginal ye...
merbahaya kalo palsu...
kat bawah ni cara nak kenalpasti...
sama ada telur tu ori atau palsu...


gambar > ikhsan dari blog en shah [mytempat.blogspot.com]


dalam hati dok cakap...
abesla lepas nie...
dah tak bole nak makan telur mata kerbau...
lagi-lagi yang goyang kat tengah...
sebab kena makan telur rebus je...
huwaa....

tapi Mak Munah cakap ada satu cara lagi...
bile pecahkan telur, periksa dulu...
sama ada telur tu ada pusat ke tidak...
ni korang bole tengok kat kuning telur tu...


p/s : telur owh telur...palsu rupanya ko ek...



;']

7 comments:

cik pulau berkata... [Reply]

huhhh!!
telur pun ada palsu original..
hadoii la..tapi rasanya biasanya makan yang asli.. sebab ada ruang udara.. hehehe..
tapi kalau yg goreng.. wallahualam..huhu

Ana Montana berkata... [Reply]

teruk la kalau telur pun ada yang palsu..
tak makan telur la jawabnya lepas nie..
huhuhuuhuh..

-hanyaaku- berkata... [Reply]

ahh??! ada pusat??! camne tuh??!
pusat beli belah ke??! hehee

:D

NiSha berkata... [Reply]

banyak betul blogger updated info pasal telo tipu ni..
isshh senang nya diorg cari duit..
aper pun thank for info nak difren kan telo tu.. huhuhu seram sejuk rasa.. tp klu lom rebus cam aner nak tau.. ?

diyana berkata... [Reply]

tadi baru je nak makan megi+ telur..tapi bila nak masukkan telur tu..tetiba fobia..sebab takut palsu..hahaha!!!

gedek! berkata... [Reply]

Kita bagi prang yg buat telor palsu ni 'bertelor' dahi dia...!

Amacam?

UpProfits berkata... [Reply]

Pilihlah yg Original..ahaks~