Khamis, April 14, 2011

makin femes makin kedekut...



korang mesti pernah makan nasi ayam kan ??? selalu tue korang makan kat mana ??? sedap tak ??? nasi tu ok tak rasanya ??? ayam dia sedap tak ??? sambal terangkat tak ??? banyak benor tak ye le...

alkisahnya pergilah menapau nasi ayam hainan singapore yang dikatakan femes dan sedap di taman melawati... sesapa yang dok kat area ulu kelang, ampang, taman melati, taman permata, wangsa melawati, wangsa maju dan kawasan di sekitar mesti dah bole agak ekdai mana kan ???

masa menapau tu memang ramai yang dok makan kat situ... yang dok beratur untuk menapau pon sama jugak... kali terakhir aku makan kat situ adalah pada 16/02/2009... wah, ingat lagi tue... masa tu rasa nasi ayam tu memang terbaeklah... nasi tiptop... ayam melambak... sambal cili terangkat...

tapi untuk kali ni, aku rasa memang begitu kecewa sekali... masa ngah beratur untuk menapau tu, aku perhatikan ayam yang dah siap dipotong yang diletakkan dalam pinggan kecik... mak aii, punyela sikit... aku mintak bahagian dada... memang keciput... lepas tu aku tengok senarai harga nasi ayam... erk... mahal jugak... tak berbaloi-baloi...

balik tu Mak Munah spotcheck nasi ayam yang aku tapau... dia pon terkejut dan siap tanya "kenapa ayam dia sikit sangat ???"... tengok, even Mak Munah yang tak makan nasi ayam pon tahu ye... dia siap cakap, baek beli nasi ayam yang kat pasar tani tu, nasi banyak, ayam pon banyak... murah pon murah... memang betol, nasi ayam kat pasar tani lagi sedap ye... memang berbaloi-baloi...

tula kali terakhir aku makan nasi ayam yang dikatakan femes tu... sebab apa ??? sebab kedai tu kedekut... lagi lagi bila dah femes... dahlah tu, muka pelayan taknak senyum langsung termasukla makcik yang jaga duit tu... sesapa yang nak rasa dan lihat nasi ayam tu, bolelah berkunjung ke taman melawati...


p/s : nasi ayam kat jj pon meriah ok...


;']

18 comments:

Wahida Nasution Thakhrim berkata... [Reply]

nak kaut untung ler tu sebab dah famous.. tak baik la buat macam tu..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply]

thanx solo molo for ths info..at least kami2 x terkena nnt..

MissNadh berkata... [Reply]

bile dah naik lupe asal usul..perkare biase~

Shaherah berkata... [Reply]

selalu mmg mcm tu lar.. x tahu jaga hati pelanggan.. bler dh pemes.. dh wat asl boleh jek.. bukan nk pk mcm mne nk maju ke ape ke.. makin nk lingkup lg lar gamak nyerr.. hahaha..

darxniq berkata... [Reply]

bse la berniaga...mula2 mmg la murah..lama2 makin mahal...

storyfromme berkata... [Reply]

memang ramai peniaga yang macam tu.percaya lah satu hari nanti die akan jatuh sebab berkira sangat.

Prince Halilintar berkata... [Reply]

aku makan nasi ayam kat Pak Li Kopitiam..nasi ayam lemon..perghhh sedap beb..

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata... [Reply]

Err.. Saya tak tau pun restoran apa.. Padahal dok wangsa maju ni.. Hehe..

Puan Kutu berkata... [Reply]

last la p beli kt situ.emm yg tak boleh blah ayat last, siap promote!hihi

solo molo berkata... [Reply]

> Wahida Nasution Thakhrim : memang tak baek...

solo molo berkata... [Reply]

> ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : betol tue momma... tapi kalo nak rasa dan tengok sendiri tue ok jer...

solo molo berkata... [Reply]

> MissNadh : perkara biasa yang tak bole diamalkan...

solo molo berkata... [Reply]

> Shaherah : tula pasal... makin femes, makin kureng...

solo molo berkata... [Reply]

> darxniq : tu memang tak dinafikan... dulu kueh 5 bijik 2 hengget... sekarang 5 bijik 2 hengget...

solo molo berkata... [Reply]

> storyfromme : bukanlah nak mendoakan yang buruk-buruk tapi kenalah pikir kat pelanggan gak...

solo molo berkata... [Reply]

> Prince Halilintar : yang tue memang tak bole lawan bro, terbaek...

solo molo berkata... [Reply]

> нαηιмQαtяυηηα∂α : erk ??? dok kat wangsa maju ??? padanla muka cam familiar je...

*tetibe*

solo molo berkata... [Reply]

> Puan Kutu : betol puan... jj nye nasi ayam lagi meriah...