Sabtu, April 30, 2011

cuak bila blog not found...







sebelom ni blog blogger laen yang selalu jadi "blog not found"... tapi ari khamis [28/04] terkena kat aku... blog En Ben pon pernah kena... blog Kak Sunah pon sama... tapi lepas 20 minit macam tu blog dia ada balik... tapi yang kes aku ni macam pelik sikit... even Kak Sunah pon cakap pelik...

start kena dalam kol 3 petang lepas aku update satu entry... ada unusual activity katanya... cuak gile masa tue... sebelom tue sempat baca satu blog ini... dia pon kena jugak... tapi lepas dia masukkan no hp dan letak verification, blog dia ada balik... so, aku pon ikot step yang sama dan tunggu dalam 5 minit... tengok-tengok pastu takde jugak... setiap sejam aku check pon sama jugak... dah cuak ni... bile aku enter blog URL, benda ni yang kuar :




Mak Cat yang selau baca blog aku dok sms tanya mana blog... aku bagitaula apa yang terjadi... aku dah wat report kat Blogger Support dan kena tunggu 24 jam... rupanya ramai jugak blogger laen yang kena... so semalam, lepas 24 jam aku check balik dan masih takde lagi... rasa dah sedih masa tu... takot tak dapat nak release kan je... yelah, blog ni dah nak masok 3 tahun... sayang w0o...

so, pagi tadi bila bukak blog, tengok dah ada balik... tu pon aku tahu dari blog Bangku Kosong bila aku semak senarai blog dalam bloglist dia... Alhamdulillah, selepas 36 jam menunggu akhirnya blog aku dilepaskan jugak... tu yang kuar ENTRY ni... tQ Blogger Support...


p/s : tQ pada Zue Zoey, En Ady, Kak Sunah, Uncle Gedek dan blogger laen yang bertanya ke mana blog ni menghilang...


19 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply]

takut la bile benda ni terjadi ;(
kompem seram kan..thanx dik kongsi info ni..
kalau terkena nnt..agak2 akak panic, akak cari kamu ye huhu~

en solo berkata... [Reply]

> ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : memang cuak ye momma... takot tak dapat direleasekan je... tak pasal-pasal kena wat blog baru... tue pon kalo semangat nak berblog masih ada... tapi Alhamdulillah, akhirnya dilepaskan... momma bole gak kt Abg Ben ngan Kak Sunah sebab dorang penah kena benda yg sama...

reezluv berkata... [Reply]

standard la tu kalau kena..sebab blogspot google punya..syak je..kompom kena..lagi teruk..orang senang-senang je kalau dengki, flag..then lepas tu menangis ar lau blog kena delete..menangis merayu-rayu pun google tak layan..

so beli le domain n hosting..murah jek..:D

en solo berkata... [Reply]

> reezluv : memang niat nak wat macam tue... selamat sikit...

kAmi dAn mEreKa berkata... [Reply]

mintak2 di jauhkan lah benda ni,
macam leceh je, -_-'

en solo berkata... [Reply]

> kAmi dAn mEreKa : leceh jugakla....

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata... [Reply]

penah gak alami..pastu penah gak dapat kod apebenda ntah..mmg ase mau nangis jek..sayang tu blog kalo burn..huk3..skali try seach pe problem kat HELP baru ok.. :)

en solo berkata... [Reply]

> ♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : yang masukkan kod tu 2 kali try... ada blogger laen pon tolong gak tapi sama...

msredcheesecake berkata... [Reply]

sejuk perut msred baca..kalu blog msred ilang.....@#$#@#&%+!...dalam hati je...

alhamdulillah da kuar balik....

blogging sampai tua!!!!

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

fuhhh...lega kan...

en solo berkata... [Reply]

> msredcheesecake : blog ni dah jadi penghubung ngan dunia luar selain dari FB, twitter... sayang kat blog nie !!!~

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata... [Reply]

tula..takot kan kalo ilang..huhu

en solo berkata... [Reply]

> Sunah Mohammad : memang lega kak...

en solo berkata... [Reply]

> ♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : mahu tak takot...

Pembawa_Wacana berkata... [Reply]

Fuuh....kalau aku tu memang dah demam dah... harap jangan la terkena jugak...

en solo berkata... [Reply]

> Pembawa_Wacana : serius br0... memang rasa semacam je bila kena tu... pening pon ada jugak... harap nie pertama dan terakhir kena...

Umar Faruq berkata... [Reply]

haha.. aku pun dah start cuak skrg nie.. sakit woo perasaan kalau blog takleh nak bukak.. hehe.. btw, lepas ni pulun kaw2 blog tu.. hehe

en solo berkata... [Reply]

> Umar Faruq : tuela pasal... even sekarang ni pon aku cuak gak takot kena lagi... memang nak pulun kaw2 lepas ni...

yaya berkata... [Reply]

mybe musim dia k0t..
semlam yaya p0m kene..
mnangis juga la bla kne mcm ni..
maklumla yaya bru setahun jag0ng, tetiba kne bnda gni, mna xcuaknya.. 2 3 kali juga duk sign in sign 0ut, akhrnya mjadi..