Jumaat, Mac 25, 2011

terkejut dapat A...




sambungan entry amek SPM punye cite...

masa dapat result SPM, memang ada terkejut jugak... subjek yang target dapat A, tak dapat... subjek yang tak target dapat A, dapat A... apa-apa pun Alhamdulillah...

subjek pertama yang tak target dapat A adalah sains... sape yang amek sains bole taukan soalan dalam paper tue macam mana... banyak yang pasal eksperimen... maksudnya yang ada buat ujikaji dalam makmal sains... sekolah aku takde makmal sains macam sekolah korang... kalo ada pon makmal sains yang dikongsi bersama makmal kemahiran hidup... seingat aku masa form 5 tue masuk makmal hanya 2 kali jer... sile bayangkan... cuma naseb baek masa form 5 tue aku dah sedia dari awal... beli buku rujukan sendiri dan buku soalan ramalan SPM sendiri... bile abes satu bab yang Cikgu Asmah ajar, aku akan jawab dalam buku soalan ramalan tue masa study malam dan hantar besoknya... skema jawapan aku dah bagi awal-awal kat Cikgu Asmah... mintak tolong dia semak dan tandakan...

subjek kedua adalah Sejarah... masa form 4 ngan Cikgu MatNor dan masa form 5 ngan Cikgu Jamaliah... sejarah nie best sket sebab belajar pasal fakta dan sejarah... part paling best masa sejarah form 4, tamadun dunia... best w0o... masa amek result SPM tue, macam tak percaya yang sejarah aku dapat A... siap Cikgu Matnor tanya kat aku "apa yang kamu merepak masa jawab sejarah tue ???"... hahaha... apa yang aku amalkan untuk subjek Sains, kat subjek Sejarah p0n aku wat benda yang sama... begitu jugak untuk subjek BM, BI, Matematik, Tasawur Islam dan 2 lagi subjek...


p/s : rindunyer kat sek0lah lama...


;']


18 comments:

Izyan Masri berkata... [Reply]

WAAAH.SAINS A.HEBAT KEMAIN NI
SEJARAH A TU TABIK SPRING.SEBAB PALING TAK MINATLAH SEJARAH2 SEGALA BAGAI NI =.='

Puan Kutu berkata... [Reply]

sy sains Ajugak.(emm tak sgka sbb buta sains sikit).Sejarah dh tau dh dpt A..suka sejarah..ape dieorg nie tak minat!bes hapa..haha..

Syed Hilmi Syed Yahya berkata... [Reply]

wah...tahniah2..!! aku dulu lagi lar,subjek sejarah aku tido..bile exam biasa x pnah langsung lulus sejarh,tp bile SPM dpt B,memang rezki aku,,,hahha

HATYCIKNUURUL berkata... [Reply]

wahhh sains A,.hehe,.kire terer la tu,.ermm,besenye mmg xd jangke dpt rsult cmtu mse SPM,.CN pon sme dulu2,trkjut dpt cmtu,.cm lg baik mse exm thnan,.huhu

tieha ismail berkata... [Reply]

sejarah mmg best....i looiiikeee~

ekmal berkata... [Reply]

dpt satu A je..pastu kredit dpt la 7..tu pn dh ckp bersyukur...kpd yg cemerlang tu, tahniah la..gi sambung blaja,blaja tinggi2..hehe

Adzriel AB berkata... [Reply]

add maths jauh dari A... never!

solo molo berkata... [Reply]

> Izyan Masri : sejarah best sebab cikgu yg ngajar tue p0n best !!!~

Gen Fujita berkata... [Reply]

Aku tak puas hati betul SPM aku dulu. Ada ke patut Bahasa Melayu aku dapat C3? Punyalah hangit aku goreng ayat sastera gunung mana entah, cuma dapat C3. Nasib baik Fizik aku A1. Terlopong lubang hidung sekejap. Ha ha...

solo molo berkata... [Reply]

> Puan Kutu : tuela... tak sangka dapat A untuk sains... betol 3x... sejarah best !!!~

solo molo berkata... [Reply]

> Syed Hilmi Syed Yahya : dapat B pon dah kire 0k br0... banyak nak kena ingat fakta...

solo molo berkata... [Reply]

> HATYCIKNUURUL : sebab masa ujian or periksa percubaan, tak pernah dapat A tuk subjek sains...

solo molo berkata... [Reply]

> tieha ismail : i l0ike t0o...

solo molo berkata... [Reply]

> ekmal : bet0l tue... yg penting, bersyukur...

solo molo berkata... [Reply]

> Adzriel AB : maths biasa p0n dapat B jer... huhu...

solo molo berkata... [Reply]

> Gen Fujita : pergh... fizik A1... hebat tue...

afiqazizan berkata... [Reply]

perghh sejarah A ya bro..aku nya sejarah dapat C je.

solo molo berkata... [Reply]

> afiqazizan : sejarah best ape...