Jumaat, Mac 25, 2011

amek SPM punye cite...




dulu sekolah kat Parit, Perak... banyak cite menarik masa amek SPM nie... kalo korang baca mesti tergelak + rasa macam tak percaya... sebelom tue tahniah pada yang berjaya dalam SPM 2010...

kalo sekolah laen mesti ramai murid dalam satu kelas kan ??? nak tahu dalam kelas aku ada bape ramai ??? 24 orang ??? salah ye... ada 10 orang jer... 5 lelaki dan 5 p0mpuan... kal0 nak kapel tue senang jer... hahaha...

part yang paling sedih, kena amek periksa SPM kat sek0lah laen... sebab apa ??? sebab bilangan pelajar yang tak mencukupi... sedih kan ??? teringat lagi pepagi kumpul kt depan bilik guru pastu reramai jelan gi sekolah laen... ade plak satu hari tue bole terlupa bawak ic atau slip peperiksaan... padahal sebelom gerak tue dah check semua kelengkapan... masa tue plak dah setengah perjalanan... terpaksa berlari balik asrama, amek ic... tapi naseb baek jawab soalan SPM tue tenang jer... sebelom masuk dalam dewan periksa, kit0rang mesti buat bulatan pastu sorang akan baca doa...

part nak makan p0n susah jugak sebab kena beli sendiri... tukang masak malas nak sediakan sebab tak ramai budak... hampeh kan ??? naseb baeklah sekolah dalam pekan je... s0, menu wajib masa makan malam adalah nasi puteh dan telur dadar yang di tapau dari kedai then makan bersama magee tomyam... sedih tak ???

part paling seram bile nak dekat-dekat paper akhir spm... kalo tak silap masa tue tinggal lagi 2 paper jer... masa tue dah start cuti sek0lah... budak laen semua dah pulang bercuti... tinggallah kit0rang 10 orang nie... korang bayangkanlah untuk lelaki ada 2 asrama... p0mpuan ada 1 asrama... yang lelaki nie ade 5 orang je, melilaulah dalam asrama tue... naseb baek takde benda bukan-bukan terjadi...


p/s : entry lepas nie pasal subjek yang tak percaya bole dapat A dalam SPM...


;']


14 comments:

SiS NaD berkata... [Reply]

Woo... 10 oWaNG Je? BoLeH GTau SBaB Tak NaPeR SRaMai 10 oWaNG Je, SBaB SiS TiNGiN Nak TaHu... (^_____^)V

misza berkata... [Reply]

ingatkan kat sabah&sarawak je ada sekolah yang bilangan pelajar mcm nie. kat Perak pun ada.

solo molo berkata... [Reply]

> SiS NaD : sek0lah kit0rang tak ramai pelajar... setiap tingkatan ada satu kelas jer... lepas PMR ramai yg tukar sekolah... tue yg sikit bile form 4 n form 5 ....

solo molo berkata... [Reply]

> misza : tue tahun 1997 - 2001... sekarang nie rasanya dah bertambah bilangan pelajar sebab dah ada bangunan baru...

budak kampung berkata... [Reply]

huhu paling tak besh bile kawan2 dah balik tp kite still menunggu 2 3 paper lg huaaaaaa....waaaaa

dimana logiknya earth hour??
aku jadi malas blogwalking bila...
kuasa seorang wanita

Henry Zackery berkata... [Reply]

teringat zaman panjat pagar sekolah dulu :)

Namaku Kini Sebaris BEN ASHAARI

jღ®ϊ●●ղՕvЗllღ berkata... [Reply]

eksaited bace ini entry .. woah .. tengok budak-budak nak exam ni .. teringat zaman muda2 dulu =.=" (skarang pun muda jugak)

Puan Kutu berkata... [Reply]

tu 10org jer?..1st time dengar nie.hihi..

Dayana AZ berkata... [Reply]

haha kelakar lah :)! ni klu nk suke2 pun sng an, mmg korang2 jela, mesti da mcm adik beradik! ag2 klu skola asrama tol x??

solo molo berkata... [Reply]

> budak kampung : tau takpe... punyerlah bosan... lagi-lagi kalo dok kt asrama...sunyi sepi jer...

solo molo berkata... [Reply]

> Henry Zackery : gua jarang panjat pagar br0...gua selalu lalu lubang pagar jer... kekeke...

solo molo berkata... [Reply]

> jღ®ϊ●●ղՕvЗllღ : skrg nie masih muda remaja trang tang tang kan ???

solo molo berkata... [Reply]

> Puan Kutu : bet0l Puan... kelas sy ade 10 orang jer... maklumlah, sekolah sy kecik jer...

solo molo berkata... [Reply]

> Dayana AZ : bet0l tue... sek0lah asrama... yg lagi best, semua budak kit0rang kenal...