Khamis, Mac 17, 2011

sahabat sejati...




men0nton filem Hikayat Merong Mahawangsa [HMM] semalam membuatkan aku terharu... mesti ramai yang cakap aku nie mat jiwang... cite lawan-lawan p0n nak sedih ker ??? bukan terharu sebab filem itu, tapi terharu melihat 2 0rang sahabat... sahabat pertama adalah se0rang lelaki yg cacat penglihatan... sahabat kedua adalah seorang wanita yang cukup sifat...

aku perasan 2 orang sahabat ini semasa menanti membe beratur beli p0ncorn dan air coke untuk dibuat santapan semasa men0nton... mula-mula timbul perasaan pelik di hati... tak nampak tapi masih mahu men0nton wayang ??? macamane dia nak tahu jalan cerita filem yang dit0nton... pelik kan ???

tapi jangan lupa yang sahabat pertama masih b0le mendengar... cuma dia tak ble melihat... aku tak pasti filem apa yang mereka t0nton... sebab mereka masuk dulu sebelom aku...

semasa men0nton filem HMM, sempat aku menjeling ke arah pen0nton laen... baru perasan yang 2 sahabat itu duduk berhampiran dengan aku... aku di tepi dan mereka duduk di belakang seat sebelah aku...

aku amati dan perhati... sahabat pertama begitu asyik menghadap skrin di hadapan se0lah-olah nampak apa yg ditayangkan di skrin... kemudian aku teng0k sahabat kedua, mulutnya sedang asyik berbicara... rupa-rupanya sahabat kedua sedang menceritakan apa yang sedang dilayarkan di skrin kepada sahabat pertama... hatiku terusik...

begitu luhurnya nilai persahabatan mereka...


p/s : adakah kita seperti sahabat kedua ???


;']

34 comments:

wawa azam berkata... [Reply]

so touching..terharunyer n kagum kalo nengok org cm gtu..

kpah k-poh berkata... [Reply]

masa akak baca ni pun dah nangis...apa lagi kalau akak melihat sendiri kejadian tu...

mr.curly berkata... [Reply]

tu bru betul sehidup semati..wa respek!!

Miss Dill berkata... [Reply]

sahabat sejati,
bawa sampai mati.

:)

Miss Dill^^

mashimaro berkata... [Reply]

wahhhh...terharunyer tgk sahabat mcm tu...

shidah2020 berkata... [Reply]

bgs kalau ade ramai orng mcm tu :)

Puan Kutu berkata... [Reply]

touching baca entri nie..nilai persahabatan mereka memang tiada tandingnya..:)

..m@m@ T0meLL.. berkata... [Reply]

touching tol..
sush nk cr sahabat cam 2 kn!

♥misz nana♥ berkata... [Reply]

hmm..susah nak carik sahabat camtu sekarang nih..

Dilla Nur berkata... [Reply]

nilai persahabatan tu kalau orang yang betol menilainya...memang akan jadi sangat2 bermakna... :)

afiqazizan berkata... [Reply]

so touching bro..nice entry.

ilham_un berkata... [Reply]

insya'allah hope saya pon nak jd camtu..sahabat sejati kekal abadi.

senyumSOYA berkata... [Reply]

sahabat sejati sukar dicari..once dah jumpa..never let go~ (^^-

iz berkata... [Reply]

lelaki ngan wanita ke?hurm,ak pun ada sahabat..sejak tadika tu geng.sampai skrg..kitorg mcm adik beradik dah.

pwincess Lov3y dOv3y berkata... [Reply]

bahagia nyer haty lau dpt sahabat yg baek camtu kan.:)

pwincess Lov3y dOv3y berkata... [Reply]

bahagia nyer haty lau dpt sahabat yg baek camtu kan.:)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata... [Reply]

sangat touching dgn kawan cenggitu!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

:: fyruzfifah :: berkata... [Reply]

hmm...setianye kawan die tu..huhu..thanx share link :)

*47!k@# berkata... [Reply]

terharunya..untung sahabat pertama tu dpt sahabat kedua tu..sush nk cri sahabat sejati yg btol2 jujur n ikhlas nk berkawan ngn kite..huu~

achik ezam berkata... [Reply]

inshaallah nak jadi mcm tu lah :)

Annyss Azlan berkata... [Reply]

sedihnye. susah nak carik sahabat sejati. sob3.

Mai Yee berkata... [Reply]

wahh..serius?? susah nak dapat kawan yang camtu..

Ana Montana berkata... [Reply]

susah nak dapat sahabat macam tu sekarang..

syira.sani berkata... [Reply]

bestnye..ade sahabat camtu

nureenina berkata... [Reply]

syg sahabat2 sy~

Salimah Ismail berkata... [Reply]

sahabat sejati betoi :)

eyna azmi berkata... [Reply]

touching nye ... nie lah sahabat sejati .... susah nak cari ...

IMANSHAH berkata... [Reply]

hurm hatinya celik

afsal_8281 berkata... [Reply]

bertuahlah dpt sahabat mcm tu...
mungkin 1 dlm 100 kot

risa berkata... [Reply]

mesti ada cerita disebalik peristiwa kan kan kan...semoga persahabatan mereka kekal insyaallah:)

meaw berkata... [Reply]

waaaaaaa......untuk menjadi seorang sahabat yg baik mungkin susah,tapi cuba untuk menjadi lebih baik :)

terharu dengan cerita kamo ..

Dda Ly berkata... [Reply]

saye pon still trying to be a good friend..tp kadang terbabas jgak, taulah bile terikut hati ni..

meh ke rumah..
~a week already~
keep in touch ye..♥♥♥

aniswany berkata... [Reply]

huuu tacing gila ,baca ni pn dh begenang air mata !__!

syuwai berkata... [Reply]

touching!

terharu sesangat bca psahabatn dorang tu..

kawan senang dicari tp shabat sejati tu payah kita dpt x.x