Sabtu, Mac 19, 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI





segmen kali ini berkisar tentan blog yang aku sayang...
tengok header p0n dah tau segmen siapa kan ???
segmen En Ben Ashaari...
pening kepala jugak nak pilih blog paling sayang nie...
ada dalam 3 atau 4 blog tercalon...
dan akhirnya memilih blog ????




1. Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!


TEPAK SIREH... mendengar nama blog itu membuatkan aku rasa tertarik... kagum dengan setiap cacatan perjalanan yang dikongsi... kagum dengan gaya penulisan yang sangat teratur... disertakan dengan gambar-gambar yang menarik di mana jika membaca setiap entry di dalam blog itu, membuatkan aku teruja untuk mengetahui apa yang akan terjadi selepas itu... cara penulisannya yang terperinci seolah-olah membuatkan aku berada pada saat dan ketika itu... walaupun tidak pernah menjejakkan kaki ke tempat yang dilawati oleh beliau, sekurang-kurangnya melalui blog itu, aku dapat mengetahui tentang dunia luar... ada sedikit perasaan cemburu bila lihat kepada senarai negara yang pernah dikunjungi...


2. Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!

tak sabar menunggu entry terbaru tentang kisah pengembaraan beliau setiap kali pulang bercuti... setiap entry dibaca dengan penuh minat... tapi tidak pernah sekali memberi komen di dalam blog... hanya selalu berbalas komen di FB... dan kagum bile blog ini mendapat perhatian suratkhabar Utusan Malaysia tentang pengembaraan beliau ke New Delhi, India... bole klik di sini dan di sini...


3. Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??

dari pertengahan tahun 2009 sehingga sekarang...


4. Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..

anak muda dari Malaysia yang berasal dari Kulai, Johor... seorang yang pentingkan hubungan kekeluargaan dan persahabatan...seorang yang gemar bercuti di luar negara dan berkongsi pengembaraan beliau melalui Tepak Sireh... pernah menetap di Miri selama 5 tahun sebelom berpindah ke luar negara... sekarang menetap di Doha, Qatar sejak Julai 2010 dan bekerja di sana... mempunyai hubungan persaudaraan dengan Mamat Sepah (Juara raja Lawak musim ke-3)...


5. Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?

tidak...


6. Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..

  • dari mana datangnya idea untuk menulis blog ???
  • apakah kenangan paling manis saat mengembara ???
  • apakah tips atau petua yang selalu diamalkan dalam setiap pengembaraan ???
  • dalam banyak-banyak tempat yang pernah dijejaki, yang mana satu paling diminati dan disukai ???
  • bila akan pulang ke Malaysia ???


p/s : jauh perjalanan, luas pemandangan...


;']


7 comments:

Dayana AZ berkata... [Reply]

oo tepak sirih...

Salfiza berkata... [Reply]

singgah dari segmen BA... =)

Hanieqha berkata... [Reply]

singgah dari segmen B.A

:D

akuwanblur90 berkata... [Reply]

singgah sini dr blog segmen BA

sha berkata... [Reply]

singgah sini.. suka baca blogger kesayangan solo..

Adzriel AB berkata... [Reply]

akak sayang juga blog solo ni tau..

WaNi^^ berkata... [Reply]

bru bru ni dia ade balik malaysia , adek dia kawen ! hhe :)

http://inibelogaque.blogspot.com/2011/06/blog-post.html