Selasa, Julai 19, 2011

gatalnya...


nak masuk 3 minggu jugakla aku merana...
dek kerana alergik kepada telur dan ayam...
sikit-sikit nak garu...
kejap-kejap garu...

gatalnya jangan cakapla...
naik tanda merah dan bengkak satu badan...
kat situ, kat sini, kat sana...
Mak Munah tengok pon kesian...

tapi Alhamdulillah...
sekarang ni dah beransur kurang gatalnya...
lepas aku minum minyak kelapa dara...
baru start minum semalam...

- NUFERA -


p/s : sorry ye sebab lama tak update...

7 comments:

bombay berkata... [Reply]

abes, mmg xboleh makan ayam dgn telur lgsg la skrg?

Aina berkata... [Reply]

kesiannya..nanti kena beware lah yer

diya berkata... [Reply]

pehhh. mmg merana, sbb saye penah rase. tpi bukan alergik makanan. sebab air tangki hostel yg kotor =.='

setahun dak tergaru2.

mas saari berkata... [Reply]

jaga makan lepas ni tau!
bahaya alergi2 ni..

Shehan Ismail berkata... [Reply]

kesian gler.. mcm Mommy ms preggy dlu [Mommy tau solo lelaki & xkn mengandung], Mommy juz nk share pnglmn sbb alergik. mommy xle mkn seafood lgsg. sdey. apa2 je yg mnimbulkn gatal, mmg kna stop. n solution is bio oil. mommy juz sapu tmpt gtl. mmg hilang. abeh kaki, tgn suma kering & punca gatal. lps pkai, trus hilang..

Cikgu Ma berkata... [Reply]

salam saudara
akak memang salah seorang pengguna minyak kelapa dara NUFERA.
masa hamil pun guna minyak ni.
alhamdulillah, memang baguih la.
memang bagus.akak tak sempat lagi nak review pengalman akak guna minyak ni di blog peribadi kak,(bukan yang akak komen sekarang ni).

Cikgu Ma berkata... [Reply]

semoga saudara solo sihat2 saja sekarang ni