Khamis, Jun 02, 2011

tips dari Wardina Safiyyah...



mesti ramai di antara blogger kat luar yang berminat nak jadi pengacara... yang lelaki mesti berangan nak jadi macam Mahathir Lokman, Pak Nil, Ally Iskandar, Faizal Ismail, Syazwan Zakariah... ke ada yang nak jadi macam AC Mizal or Nas Ahmad ??? yang perempuan pulak berangan nak jadi macam Farah Fauzana, Abby Fana, Nurul Syuhadah, Farah Adeeba... tapi mesti ada yang nak jadi macam Wardinah Safiyyah kan ???

jangan ingat tugas jadi pengacara ni mudah ye... nak masak pon susah ye... inikan pulak jadi pengacara... kena banyak buat homework... kena sentiasa bersdia dan pka kepada perkembangan terbaru yang terjadi di sekeliling korang... jangan main tangkap muat je... kang tak pasal-pasal jadi tangkap maut... naya je...


Wardinah Safiyyah ada bagi beberapa tips yang sangat berguna :


1. Be VERY comfortable wth yourself! Let the real you shine,don't COPY but borrow from other seniors...

2. Read! Read! Read! It really helps if you're bilingual, sometimes we need to converse in English....

3. You have to talk a lot, ask questions...be genuinely interested and NOT have prejudice on anyone or anything...

4. Don't be fake! Not everyone will like you, but do have your own opinions but know your limit...

5. Adapt to situations, read between the lines...Anticipate what's coming and always be prepared to deal with awkward events. Cukuplah tu :)

6. Confidence is the key! Walaupun buat salah..haha...When you're confident with yourself, its because you know who you are..Have principles...


kat mana aku dapat tips ni ???
tentunya dari twitter @WardinaSafiyyah


pada yang ada twitter tu, aku syorkan korang follow twitter Wardina... tak rugi... banyak maklumat dan informasi... janganle asyik nak follow twitter artis fofular je...


p/s : EzahdKocek



20 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA berkata... [Reply]

ohh..tiada twitter.. =)

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

dulu de twitter, skang da takde.. malas... :p

nelly berkata... [Reply]

sangat suka wardina !
=)

Rozuan Ismail berkata... [Reply]

serius.kena follow twitter wardina ni.info macam ni berguna untuk kita =).jadi pengacara ni benda common in life.tak semestinya nak mengacara TV je,maybe majlis or anything else =)

YAYA AZURA berkata... [Reply]

tak de bakat jd pengacara..

Aku Ibu Muda berkata... [Reply]

nak jadi pengacara :)

ariana's berkata... [Reply]

Ingat tip kecantikan ke tadi..suka tgk Wardina..cantik bertudung:)

AnAk dEneSor berkata... [Reply]

wah..rajin wardina bg tips..bekkk sgt

solomolo berkata... [Reply]

@nuyui a.k.a miss NUSHA try wat acct satu...

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad takep... akak kan dah femes...

solomolo berkata... [Reply]

@nelly setuju...

solomolo berkata... [Reply]

@Rozuan Ismail mesti follow...

solomolo berkata... [Reply]

@YAYA AZURA kalo bagi mikrofon, mesti campak jauh2 ek ???

solomolo berkata... [Reply]

@Aku Ibu Muda semoga impianmu tercapai... InsyaAllah...

solomolo berkata... [Reply]

@ariana's kalo tips kecantikan, cari je kat tenent... macam-macam ada...

solomolo berkata... [Reply]

@AnAk dEneSor dia memang baek...

Abszeen Picco berkata... [Reply]

blog dia pasal apa je selain dari tu??

visiting from blog-walking.. hope u will visit back my blog.. Abszeen Picco

solomolo berkata... [Reply]

@Abszeen Picco jarang masuk blog dia...

afiqazizan berkata... [Reply]

tips yang memang berguna ni.

solomolo berkata... [Reply]

@afiqazizan memang sangat berguna...