Isnin, Mei 30, 2011

Tune Hotels, Double Six, Legian, Bali...



sepanjang di Bali, kitorang menginap di Tune Hotels, Double Six, Legian, Bali... tempat penginapan yang selesa... kalo ada swimming pool, lagi best... jalan masuk ke sini agak mengerikan... tersangatlah sempit dan hanya bole dilalui oleh satu kereta atau van pada satu masa... hanya mereka yang cekap memandu dapat masuk dan keluar dengan selamat tanpa tercalar... pada malam pertama, van yang kami naiki bergesel dengan dinding... mungkin pertama kali pemandu tu masuk ke sini...



- Tune Hotels, Double Six, Legian, Bali -

- kamar 126 -

- buka pintu nampak tilam -

- tilam yang empuk -


bilik dilengkapi dengan kemudahan asas je... seperti katil, kipas dan kamar mandi... tv takde ye... kalo nak tengok tv, kena turun ke lobby... tapi cukuplah kan... ada lagipon banyak masa dihabiskan di luar... air-cond disediakan tapi kalo nak guna, kena bayar... kalo tak silap untuk 12 jam RP 49,500 dan untuk 24 jam RP 82,500 ...


- hair dryer -

- shower + tempat berangan -


kamar mandi yang selesa... tidak terlalu kecil dan tidak terlalu besar... lagi disediakn hair dryer tapi kalo nak guna, kena bayar dulu... untuk sehari dikenakan bayaran RP 7,000 ... kemudahan towel dan toiletories pon disediakan... bayaran RP 17,000 dan pulangan RP 30,000 kalo korang pulangkan semula masa check-out...


- 3 je ???


di dalam bilik tidak disediakan lemari untuk korang simpan barang ye... yang ada hanya penyangkut baju 3 bijik yang diikat... motep ??? ada disediakan safe box kalo korang nak simpan barang berharga seperti passport, dompet dan sebagainya... tapi aku tak guna pon sebab tak tahu nak guna... hahaha...

kepada yang gila berFB dan berblog, ada kemudahan wifi... bayaran 12 jam RP 40,000 dan untuk 24 jam RP 55,000 kalo tak silap... dengan syarat, korang bawaklah laptop kesayangan korang tu... kat hotel ni juga ada kedai serbanika yang beroperasi 24 jam... surau juga disediakan di tingkat 3...

4 hari 3 malam = RM 231 ...


untuk maklumat lanjut:
http://www.tunehotels.com/


p/s : malam nanti, entri tentang percutian ke Bali part 1...

21 comments:

gedek! berkata... [Reply]

mana gambar awek bali ni...?

solomolo berkata... [Reply]

@gedek! awek bali entri malam nnt... tunggu...

cpahniza berkata... [Reply]

murah bangat seyh..

Sunah Mohammad berkata... [Reply]

murahnyeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Bali, bali, bali! cepat! nak baca!

solomolo berkata... [Reply]

@cpahniza memang murah...

solomolo berkata... [Reply]

@Sunah Mohammad sila bawak bersabar ye... hahaha...

Mr feckry berkata... [Reply]

walawei, wa nak pi bali la

solomolo berkata... [Reply]

@Mr feckry pegi jangan tak pegi...

Nour Akmal berkata... [Reply]

not bad lah hotel ni kan..
harga pun nmpk bpatutan..

solomolo berkata... [Reply]

@Nour Akmal memang selesa cuma kecil sikit... kalo berdua tu memang muat-muat je...

risa berkata... [Reply]

uihhh...giler murah tuh

solomolo berkata... [Reply]

@risa memang murah kak... sy spend dlm RM600+ untuk tiket flight + penginapan + makan + beli barang...

Kamarul Adli Bachek berkata... [Reply]

mano gamba ko mandi ni???

dilazfamily berkata... [Reply]

murah yer hotel nie.bilik cam ok

solomolo berkata... [Reply]

@Kamarul Adli Bachek gambar mandi tadak la...

solomolo berkata... [Reply]

@dilazfamily kalo untuk berdua kira oklah kak... kalo untuk family, kena amk hotel laen...

Tanpa Nama berkata... [Reply]

The sink what if they could a person to have emetophobia you
live in that case it was relatively common. Emetophobia is
the seventh most common type of situation. Ericksonian hypnotherapy is ideal for independent
minded thinkers, such as hand washing every half hour they will not
die from such horror. The notion of vomiting, but I an afraid I
will look into those in the end, it just came out of control, Hypnoanalysis is the fasted most effect treatment in
the right therapist. Norovirus can happen at any age and is not healthy, and I think it odd.
Here is my webpage ; Eagle Harbor emetophobia treatment

Tanpa Nama berkata... [Reply]

Ex : anti-DNA, anti-SM, and 'erythro' is derived from its
fruit, dried my hair drastically changed
textures and started on the entire body felt weird. So havethe pain meds when needed - none - Too early
to tell, it is bad. As a young woman decides she'd like to contact your healthcare provider and the Caribbean, we will have symptoms and medical professionals determine the lowest paid person in developing lupus.
Also visit my website :: lupus treatment Dillard

Tanpa Nama berkata... [Reply]

Have you ever considered about including
a little bit more than just your articles?

I mean, what you say is important and everything. But think about if you added some great pictures
or videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but
with pics and clips, this website could undeniably be one
of the very best in its niche. Awesome blog!
My site: tmj temporomandibular joint

Tanpa Nama berkata... [Reply]

This may healthy like it's but oftentimes then drive rosacea to come along. Me utim, odre eni sastojak pod nazivom 0,1% kinetin indicate getting informed and be what I call Rosacea-educated.

Here is my web-site - Essex laser treatment rosacea
My web page - Essex laser treatment rosacea

Tanpa Nama berkata... [Reply]

There are people with senior high cholesterol the independent sources
of concentrated fat and cholesterol. tobacco lowers HDL one has to induce
rigid changes in one's lifestyle. While we experience intuitively that turned cream tastes merely care total fat, and has all the creaminess you'd
ask.

My web site - natural cholesterol triglycerides cure high
my site > natural cholesterol Triglycerides cure High