Rabu, Mei 04, 2011

BEN ASHAARI , AKU JAWAB SOALAN CIK EFA NUR...



klik header ye...

lepas belek semua blog yang sertai...
aku pilih untuk jawab soalan dari blog Efa Nur...

soalan pertama :
betul ke lelaki nie mudah berubah selepas kahwin??

jawapan :
terpulang kepada lelaki itu sendiri... semuanya terletak pada hati dan perasaan... hati manusia susah nak agak... yang penting isteri kena tahu bagaimana nak jaga hati suami... jaga makan minum dan segalanya... nescaya takkan timbul lelaki @ suami berubah lepas kahwin... tapi bagi lelaki yang berfikiran matang, tahu hukum hakam dan sempurna agamanya, rasanya susah untuk mereka berubah hati... mereka biasanya berubah ke arah kebaikan, bukannya ke arah keburukan... lelaki @ suami pon kena main peranan... jangan harapkan perempuan @ isteri sorang je yang main peranan... dua-dua pihak kena faham dan saling memerlukan antara satu sama lain...


soalan kedua :
lelaki suka tak perempuan yg manja dan suka merajuk??

jawapan :
yang ni memang betul dan setuju sangat-sangat... memang ini sifat semulajadi yang ada pada perempuan tapi kenalah bertempat... takklanlah 24/7 nak manja dan merajuk kot... manja tu bole tapi jangan sampai jadi GEDIK... ada lelaki yang suka perempuan yang manja dan gedik tapi kureng... majoriti tak suka ye... yang merajuk tu bole tapi sekali sekala je... jangan setiap minit nak merajuk... lambat call, merajuk... lambar balas sms, merajuk... lelaki pon ada hati dan perasaan ye cik akak...


p/s : uda dan dara... lelaki dan perempuan... jantan dan betina...

24 comments:

Belog MTT berkata... [Reply]

Jempot skodeng.. ;)

http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-ady-budika.html

risa berkata... [Reply]

tapikan somi akak suka kalo akak merajuk tau...hahahahhaa
cam dah ada pengalaman je dak solo neh

Irma A.Wahid berkata... [Reply]

hahaha....suke soalan cik efa tu...bab no 2 tu suke...manja..nak tnye awak lak...

awak suke awek manje x?? nape?hehehe..majuk kompom x suke kan~~~~

en solo berkata... [Reply]

> Belog MTT : jom skodeng !!!~

en solo berkata... [Reply]

> risa : mesti suami akak romantik kan ??? bertuahnya akak...

en solo berkata... [Reply]

> Irma A.Wahid : erm... manja ? tak kot...

cpahniza berkata... [Reply]

hah nice~

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply]

nak balas jawab soalan pertama: bukan isteri je ye..suami pun kena jaga juga..bukan saja penampilan tapi hati isteri..yang banyak nak kena jaga...kalu tak jaga meroyan isteri tau :)

en solo berkata... [Reply]

> cpahniza : tQ...

en solo berkata... [Reply]

> Nur Hawa Mohd Zin : kan ada tulis kat situ > lelaki @ suami pon kena main peranan... jangan harapkan perempuan @ isteri sorang je yang main peranan... dua-dua pihak kena faham dan saling memerlukan antara satu sama lain...


p/s : kalo isteri meroyan, susah wei...

gaung berkata... [Reply]

encik solo..saya da molo.haha.kami suka gadis gadis yang suka merajuk tapi merajuk bertempat dan berpada pada la..hehe.. maap la lmbt sehari dari blog ben ni

ENTRY TERBARU: FREE THE WORDS, nuffnang bagi BE yang Ke-11 2011

en solo berkata... [Reply]

> gaung : betol tue... merajuk biar kena pada tempatnya...

tikin berkata... [Reply]

hihi..mantOp la jwpn soLo mOlo..:)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata... [Reply]

ehemmmmmmm...adik solo ni manja tak ce cite ce cite..hepp jgn tipu ;)
nnt mak munah baca kang teheee~

nurkaloi berkata... [Reply]

kaloi tak suke lelaki mnje
tettttttttttt

hahaha

efa nur berkata... [Reply]

sory,baru on9..hehe..
mekasih tak terhingga kepada en molo kerana sudi menjawab soalan cik efa.. :)

sgt puas hati dgn jawapan yg di beri.. :)

TQ

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

CB brutal.. masuk kes aper lak ek??huhuhuhu

Lulu caldina berkata... [Reply]

hoho...selamat pagi..

en solo berkata... [Reply]

> tikin : jawapan skema kan ???

en solo berkata... [Reply]

> ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ : Mak Munah tak tahu anak dia ada blog ni... selamat...

en solo berkata... [Reply]

> nurkaloi : euwww.... hahaha...

en solo berkata... [Reply]

> efa nur : naseb baek tuan punyer soalan berpuas hati dengan jawapan tuan punye jawapan...

en solo berkata... [Reply]

> b a m b a m ' s : erk ??? apakah ???

en solo berkata... [Reply]

> Lulu caldina : hohoho... selamat petang ...