Sabtu, April 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !!!~




klik banner untuk join...


Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog ???

inspirasi dari diri sendiri sebenarnya... sebab memula berblog pada 28/12/08... masa tu ada facabook tapi facebook hanya digunakan untuk bermaen PET SOCIETY ye... hahaha... teringin mencari satu platform atau tempat untuk berkongsi cerita a.k.a merapu... tu yang terus aktif berblog hingga sekarang...


Siapakah sumber inspirasi anda ???

dulu memang takde sesapa yang jadi sumber inspirasi untuk berblog tapi sekarang ni dah berubah... dulu ingat lagi sehari hanya akan ada satu entry je... mermakna kalo setahun ada 365 entry... banyakla tu kan ??? tapi sekarang dah laen... kalo bole sehari lebih dari 2 atau 3 entry...

memula dulu selalu baca blog http://www.eqbalzack.com/ ... suka pada gaya penulisan dia yang bersahaja dan sempoi... dalam setiap entry akan diselitkan satu gambar dan dia akan bercerita tentang itu... setiap entry tu dia tak tulis panjang-panjang... cukup sekadar padat, tepat dan ringkas... sampai sekarang masih lagi mengikuti blog tu... dari situ bole nampak perkembangan dia... ada jugak blogger yang cakap muka En eQbal seiras ngan En Ben...

blog kedua yang jadi sumber inspirasa adalah blog http://www.benashaari.com/ ... walaupon blog ni dah setahun beberapa bulan beroperasi, tapi aku mula mengikuti blog ni pada awal bulan februari 2011 kalo tak silap... lambat kan ??? melalui blog nilah aku dah mula update lebih dari 2 atau 3 entry sehari... taknak bagi pembaca boring... tapi ade ke yang baca blog aku ni ???

kat dalam blog ni macam-macam yang ada... paling suka tips untuk berblogging bagi blogger yang baru-baru... disetiap entry diselitkan sedikit humor dan pengajaran yang bole diambil...


p/s : ada sesapa yang wat segmen tak untuk hujung minggu ni ???


51 comments:

cik gege berkata... [Reply]

cik gege tak wat segmen. tp nk join segmen je... ngeee~~


http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

nur berkata... [Reply]

SELAMAT BERBLOGGING!!

MissNaL berkata... [Reply]

salam perkenalan.. selamat berblogging!



http://ciknalspeaking.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

MYVI berkata... [Reply]

epi blogging ...nice entri...keep it up..

shanas berkata... [Reply]

singgah sini plak ya..

nice to meet u all!

~C-K-K~ berkata... [Reply]

blogwalking sini jugak... buat kunjungan balas...

http://jomkongsistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

AliaJustea berkata... [Reply]

datang sini balik !

el-janna berkata... [Reply]

haikkkk saye dtg lgggggggggggggg

Azzah berkata... [Reply]

saya datang...

I.Z.A.H berkata... [Reply]

slamat b'kenalan ... ^^

::Mastura Zakaria:: berkata... [Reply]

eh, ada la org baca..ni saya baca ni..hehehheheh...singgah jenguk solo molo dan folo..hehehehe

www.fierapirot.bolgspot.com berkata... [Reply]

perghh! jeles r korang semua buat ayat panjang2...fiera xcukup seratus pun..huhu..=)..thanks komen kt blog fiera tadi..singgah and follow u bagi cukup sampai seribu..hoho

solo molo berkata... [Reply]

> cik gege : tak kesah cik gege.. asalakn kita join... lalala...

solo molo berkata... [Reply]

> nur : selamat !!!~

solo molo berkata... [Reply]

> MissNaL : tQ singgah....

solo molo berkata... [Reply]

> MYVI : happy blogging ye...

solo molo berkata... [Reply]

> shanas : terima kasih sudi singgah....

solo molo berkata... [Reply]

> ~C-K-K~ : tQ kerana membalas....

solo molo berkata... [Reply]

> AliaJustea : datang lagi yer !!!!~

solo molo berkata... [Reply]

> el-janna : tQ wak...

solo molo berkata... [Reply]

> Azzah : tQ sudi datang...

solo molo berkata... [Reply]

> I.Z.A.H : selamat berkenalan jugak...

solo molo berkata... [Reply]

> ::Mastura Zakaria:: : tenkiu sudi singgah dan folo...

solo molo berkata... [Reply]

> www.fierapirot.bolgspot.com : memang suka wat karangan ni... hahaha... tQ ye...

aizamia3 berkata... [Reply]

terima kasih sudi singgah, jalan2 bw..

mujahid berkata... [Reply]

as salam..
salam ziarah dari segmen abg ben..
^_^

http://dady-rahman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

teh fatihah berkata... [Reply]

salam berblogging.!singgah menyinggah from ben ashaari blog :)

http://tehfatihah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

solo molo berkata... [Reply]

> mujahid : waalaukimussalam....salam perkenalan...

solo molo berkata... [Reply]

> aizamia3 : selamat berblogwalking...

solo molo berkata... [Reply]

> teh fatihah : terima kasih sudi singgah...

Azreen Zunairah berkata... [Reply]

solo molo yang comel !!! reen dah follow awak..hehehehe..selamat berblogging..

solo molo berkata... [Reply]

> zreen Zunairah : tQ reen... nnt solomolo follo reen...

comel ???

*pitam*

♥ norlida ♥ berkata... [Reply]

datang singgah dari blog abg beng!!hehee...nice entry yang "ape barang join segmen"..haha...xkisahla contest ke, GA ke, segmen ke, sume Ida join!

btw..slm perkenalan & thanks singgah my blog ^__^

azizul berkata... [Reply]

salam 1 malaysia

no_answer berkata... [Reply]

singgah gak !

mahizan maira berkata... [Reply]

missweet singgah sini..hehehe..^_^

FARAH LIYANA berkata... [Reply]

sy pun join :)

Freaky berkata... [Reply]

jalan2 dan following sini :)

http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/

Amira berkata... [Reply]

salam kenalan yow :)

AiSyah haSanah berkata... [Reply]

follow u here guys.

blogwalking shini k!!

nana riduwan berkata... [Reply]

datang visit dari belog abg ben!!

jom kenal2.. :)

solo molo berkata... [Reply]

> norlida : bagus cik lida ni... semua ia join...

solo molo berkata... [Reply]

> azizul : salam 1 malaysia gak...

solo molo berkata... [Reply]

> no_answer : singgah selalu ye...

solo molo berkata... [Reply]

> mahizan maira : sweet sgt !!!~

solo molo berkata... [Reply]

> FARAH LIYANA : bags... nnt join lagi tau...

solo molo berkata... [Reply]

> Freaky : tq br0...

solo molo berkata... [Reply]

> Amira : salam kenal jugak... ;']

solo molo berkata... [Reply]

> AiSyah haSanah : tq dear...

solo molo berkata... [Reply]

> nana riduwan : jom !!!~

..miss hana.. berkata... [Reply]

solo!
sori lambat membalas kunjungan anda..
thanks yup singgah blog hana!
happy blogging to u too!
=)