Ahad, April 17, 2011

aku rimas !!!~



satu hati tu makan kat satu fastfood ni... order ayam goreng ngan nugget... lepas selesai urusan di kaunter, naeklah ke tingkat atas... meja di bawah penuh... bile sampai kat atas mata pon melilau cari meja kosong... bile dah jumpa, maka makanlah dengan penuh sopan dan santun... semasa menikmati juadah, melilau mata aku tengok orang-orang kat sekeliling... bile perhati lama-lama, aku jadi rimas... rimas dengan sapa ??? aku rimas ngan bebudak yang dok rajin study kat dalam tu...

aku tengok depan, ada lengcai ngan sorang amoi ngah study... buku dan nota bersepah atas meja... si lengcai sibuk ngan iphone sementara si amoi ngah ngadap laptop... siap gelak sorang-sorang... sajela aku lalu kat belakang dia nak tengok subjek apa yang menarik sangat yang sedang ditayang kat laptop tue... subjek youtube ye...

selang 3 meja dari meja aku, sorang pompuan ngah study sambil tangan menyumbat kentang goreng ke mulut... subjek dia adalah bagaimana untuk memastikan kentang goreng itu tidak masok angin... kat belakang dua orang kapel sedang asyik study sambil berpegang tangan... buat benda baek dan dalam masa yang sama buat benda tak baek...

datang pulak seorang minah berambut kuning oren membawa buku, nota dan pencil case... terus dia duduk seorang diri di meja yang bole memuatkan 6 orang... sambil study, sambil minum air yang bukan dijual di restoran fastfood tu... malah, dia tak beli pon makanan atau minuman kat situ...

memang aku tak nafikan yang niat dorang tu baek, nak menelaah pelajaran... tapi kan ada tempat yang lebih elok untuk belajar kan... kenapa mesti kat restoran fastfood ??? adakah bau makanan yang menyelerakan itu membantu dalam proses menelaah pelajaran ??? ke sebab kerana ada wifi percuma ???

aku bukannya apa, cuma kesian kat orang ramai yang nak makan kat situ... terpaksa berpusing-pusing untuk mencari meja yang kosong... sampai kadang-kadang kena berebut ngan budak yang study kat situ...


segmen masih lagi berjalan... jangan lupa klik SINI dan jugak SINI...


p/s : teringat masa musim final exam kat uitm... lepas mahgrib akan terus ke library... pilih meja yang besar dan duduk study kat situ sorang sorang...


;']


7 comments:

cik sakura berkata... [Reply]

hari minggu 'study' di fast food restaurant..hehe..xbestnya pemandangan kan..jgn rimas2 lagi..

jaya jr berkata... [Reply]

tak masuk pon rasenye klo stdy kat mekdi..awek ramai kot lalu lalang..membaca yang biase2 xpe kot

afifi berkata... [Reply]

ish xpenah study kt mcd ke kfc ke.. xbley la coz xleh wat keje mse mkn.. kalo study kt ctu nnt mkn je... tp mmg rmi org study ctu... dorg wifi je kdg2... dlu mmber de kje kt mcd gak die slaloo akn off wifi kalo rmi n lme sgt dak2 ni ber wifi kt mcd... huhu kejam x?? tp nk wat cmne kn.. rmi org yg dtg ps2 blk x mkn sbb mje full...

arEnyss dyla berkata... [Reply]

tak penah pon stdy kat mcd..bukan masuk pon..mata asyik usha org ja..haha..

c-tie amyra berkata... [Reply]

ahahhaa..x best la..mesti tym stadi tu asik fikir lepas td nnt nk order apa pla lepas ne...ahaha

aNis sHazLiN berkata... [Reply]

hehe...ramai member2 suke stdy kat mcd..sbb wifi! haha..tp anis xsuke join...bkn leh stdy ramai2 org...huhu

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

betol.. nak line free and sambil stdy.. library campus pon ade provide per! =='