Selasa, Mac 29, 2011

tukar selera...



ari ahad lepas aku dah start buat macam nie... ari senin pon sama... aku masih berblogwalking... tapi aku gunakan cara laen... aku tak tinggalkan jejak kat shoutmix blog yang aku masuk... aku baca entry dorang dan bagi komen... sengaja aku buat macam nie... bukannya aku nie kemaruk ngan komen-komen nie... mengharapkan jumlah komen yang banyak dalam setiap entry yang aku tulis... aku sedar aku bukan sapa-sapa pon... mana bole nak lawan yang senior... dorang dah lama... dah otailah katakan...

aku buat macam nie cuma nak tengok berapa ramai yang sudi baca entry aku... dan berapa ramai yang sudi meninggalkan komen... sebab aku tengok ramai sangat yang berblogwalking tanpa membaca entry terbaru sesetengah blog... penat tangan dia taip menaip... dulu aku pon buat macam nie gak... tapi aku dah stop... aku tukar selera... baca entry blogger-blogger dan tinggalkan komen... dari situ kita bole tahu siapa pembaca setia blog kita...

memanglah jumlah trafik kurang tapi kire oklah dari takde langsung kan... daripada ramai follower tapi pembaca kureng atau ramai follower dan pembaca pon ramai... yang mana korang pilih ???


p/s : sikit-sikit lama-lama jadi bukit...


;']

11 comments:

MuMMy CHoMell berkata... [Reply]

Yang penting ade keikhlasan... jgn komen sane sni.. sehingga komen ke 1000 masih guna ayat Salam perkenalan kepada blogger yg same..huhuhu.. sadis taw.. (T_T)

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

setujuuuuuuu~!

lagi setuju kalau nk drop komen tp buang word verifications tuh..kekekek

Fizalinolie berkata... [Reply]

Yeah! Bagus2 itulah yang sebaiknya. Kita bukan nak cari lawan, tapi nak cari kawan. tak salah kita baca entri kawan kalau menarik. mungkin ada sesuatu yang kita pelajari dari entri kengkawan... Hehehe

Nurnadrah berkata... [Reply]

sokong!! harusla bace entry terbaru org tu kan..pnt2 org tu taip..

solo molo berkata... [Reply]

> MuMMy CHoMell : betul tue mummy.. kena ikhlas... barulah datang keberkatan...


> b a m b a m ' s : tak suke tang tue... rasa sedikit menyusahkan... kt blog sy ade ker??

solo molo berkata... [Reply]

> Fizalinolie : yup !!!~ baru rasa dihargai sket...


> Nurnadrah : kan...

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ berkata... [Reply]

yuhuuuuuuuuuuuu!! nice entry!!

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata... [Reply]

yeah mstilah suke ramai follower dan ramai pembaca..heee~~~

follow my blog oke...
http://ladybirdakaluply.blogspot.com/

sha berkata... [Reply]

buat macam solo jugak..pergi ke blog org dan tinggal komen. kalau dia baik, dia akan dtg ke blog kita, komen jugak..

tapi, kadang2 klu entri dia tak best nak komen pape, tinggal jejak kat shoutbox jer.

Kalau dia balas, akan blas kunjungan balik.. Kemudian, baru nak komen2..

well, tak buang ke word verification tu? tak tau nk buang? meh rujuk sini, kalau faham la.. hehe~
http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/tutorial.html

b a m b a m ' s berkata... [Reply]

ha'ah solo.. belog kamu ada word verifications.. heheheheh..

nur ikhyar dee berkata... [Reply]

saya selalu baca entri,komen dan tinggalkan jejak kat shoutbox...

(kalau kena time rajin)

hehehe...