Jumaat, Mac 25, 2011

seringgit jer ??



ade budak kecik mintak sedekah...
umur dalam 7 or 8 tahun macam tue...
hulurlah seringgit dengan hati yang ikhlas...
nak tahu apa yang budak kecik tue jawab ???
terima kasih bang ???
tidak ye...

budak kecik tue bole jawab macam nie...
dengan nada meninggikan suara...
" seringgit jer ???
nak beli ape ngan seringgit nie??? "

kal0 k0rang berada pada tika dan saat itu...
apa yang korang akan buat ???


p/s : kejadian berlaku di shah alam....


;']



15 comments:

nano berkata... [Reply]

xbrsyukur lgsung (~.~!)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. berkata... [Reply]

kasi penampor sikit...hehe gurau jerk..amboi...

Mizz Karen berkata... [Reply]

tu dah over dah tu...kalau adik tak nak tak apelah..biar akak bg pada yang lebih memerlukan...tu kot jawapan ku...huhuhu

storyfromme berkata... [Reply]

demand lak die.

Chieda Hafiz berkata... [Reply]

kawan i siap kene pijak kaki dengan budak peminta sedekah sebab dia kasi 50 sen jer... budak tu nak lebih.. hahaha! masa tu kitorang takde duit kecik... geram jer tgk budak tu tapi x boleh nk buat apa... lps dia pijak dia lari. bkn nk ckp terima kasih ker apa ke..

p@kcikLie / mamadiana berkata... [Reply]

owh cmtu plak dah...x syukur langsung...cam muka !

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata... [Reply]

salam
kalau lu tak solo lu berdua dah lama lu dapat budak

SiS NaD berkata... [Reply]

BuDaK2 SKanG DeManD LeBeY!~ KaTeRNYeR HaRGa BaRanG SuMeR NeK... HiKHiK!~ (^_____^)V

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... JoM BaCeR NaPeR SiS TaK PCaYe NGan BLoG aBG BeN aSHaaRi... HuH!~

Puan Kutu berkata... [Reply]

panggg sedas.haha kejam.ala betul apa budak tu ckp.skang zaman apa bang?singgit beli jajan pun tak lepas..haha..

kakngah berkata... [Reply]

itu tandanya dia bukan terdesak mintak sedekah. saja2 @ mungkin ada sindiket. kalau betul2 susah, pasti bersyukur dgn pemberian org walaupun singgit.

Nizam berkata... [Reply]

amik balik la... hehehe...
tak bersyukur betul...dia diupah kot...

Hairul berkata... [Reply]

kalau aku amik balik duit tue sambil berkata, tolong, pencuri, pencuri

: husna : berkata... [Reply]

cakap nasib baik singgit, kalo 5posen?????

Gen Fujita berkata... [Reply]

Huh, kalau aku dah bagi roundhouse kick gaya Chuck Norris ke kepala budak tu. Ha ha ha...

Anyway aku sependapat dengan jawapan kakngah kat atas. Mereka yang tak grateful ni mungkin sebab tak rasa apa yang diorang buat tu sebab terdesak.

cacing berkata... [Reply]

hahahha.... budak2 zaman sekarang.. jangan salah kan mereka... salahkan persekitaran mereka... kalo cacing la kan... jawab macam ni balik... " adik2... adik nak tau ape yang adik leh dapat ngan seringgit ni??? adik leh dapat penerajang abg yang sulung... harga dia seringgit jek, tak mahal..."

BTW, tgukan entry cacing sempena anda menjadi pengikut cacing yang ke 600... really appreciate it..