Jumaat, Mac 11, 2011

gempa bumi di jepun...






WASHINGTON 11 Mac - Satu gempa bumi kuat berukuran 8.8 pada skala Richter menggegar pantai timur Jepun hari ini, mengakibatkan satu amaran tsunami setinggi 10 meter dikeluarkan.

Menurut Tinjauan Geologi Amerika Syarikat (USGS), gegaran itu berlaku kira-kira 130 kilometer di timur Sendai, Honshu pada kedalaman 24 kilometer.

Televisyen NHK dan saksi melaporkan, gempa bumi kuat itu turut mengakibatkan kecederaan dan menyebabkan sekurang-kurangnya satu kebakaran serta tsunami setinggi empat meter. - REUTERS


________________________________


untuk berita terkini tentang gempa bumi di jepun, klik di bawah

yahoonews1...
yahoonews2...
yahoonews3...
utusanonline...


update !!!~

sekiranya anda mencari seseorang atau mempunyai sebarang info...
sila klik ini:

person finder

________________________________

p/s : mend0akan kesejahteraan mereka yang terlibat...sem0ga sentiasa tabah dan cekal menghadapi bencana yang menimpa...


;']


11 comments:

Hadilah berkata... [Reply]

subhanaAllah...mcm2 yg berlaku sekarang ni...dunia semkin hmpir dgn kiamat..

ROROI berkata... [Reply]

arap2 xda nyawa terkorban. amin

Woofer Storm berkata... [Reply]

kuasa thn,siap kita untuk menduga..ermm
smga dijauh dari bncan sbgitu..mlysia aman selalu.amin2..

follow sn^^

GreenAppleKu.com berkata... [Reply]

Follower no. 139, salam kenal dari saya utk tuan blog yg comel..ahakss..

solo molo berkata... [Reply]

Hadilah : memang dunia semakin hampir dgn kiamat...macam2 dah terjadi skrg nie...


ROROI : Amin...harap2 p0n mcm tue...

solo molo berkata... [Reply]

Woofer Storm : ALhamdulillah...negara kita masih aman...syukur...

GreenAppleKu.com : hahaha...comella sgt kan...

Abang Zam berkata... [Reply]

greenapple pun dah follow abang

Btw,kawan abang ad sorang kat jepun..tak tau cite lah.

solo molo berkata... [Reply]

Abang Zam : ye ker bang??? click kt person finder tue tau...

Fuuyooh berkata... [Reply]

salam kenal.. hehe.. mana tak nya jepun dilanda gempa bumi.. maksiat banyak sngat kat jepun.. hahaha.. cthnya maria ozawa..jgn pk plek2 ye.. jom join suai kenal hehe..

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/segmen-jom-suai-kenal-nak-cari-member.html

solo molo berkata... [Reply]

Fuuyooh : maria ozawa ??? akan di google sebentar lagi...salam perkenalan jugak ye...

tenangsudey berkata... [Reply]

Lets read Inspiring Tweets about Japanese, Earthquake, Tsunami and Great Nation