Ahad, Mac 27, 2011

femes wa cakap sama lu...




pagi tadi gi makan kat The Logde... membe makan bubur... aku makan siamese fried kuey teow... lepak kat situ dari k0l 1 pagi sampai 3 pagi... bole tahan ramai manusia jugakla pagi tue... pilih seat yang ngadap jalan raja chulan ngan jalan sultan ismail... kereta punyela banyak... padahal dah k0l 2 pagi masa tue...

yang aku nak cite kat sini bukan pasal makanan or kete... tapi pasal motor-motor yang berkeliaran pagi tue... memang banyak gile... maklumlah... malam ahad... bile stop kat lampu isyarat, memasing d0k pulas minyak... bile lampu hijau je, berdesup desup sesekor pegi... bunyi bingit jangan nak cakapla... memang bingit... siap ada yang kona baring langgar lampu merah... memang hati kering sungguh !!!~

dulu masa keje kat Celcom, especially kalo abes keje k0l 12 malam ke atas hari jumaat atau sabtu... selalu guna jalan tun razak... then lalu bulatan pahang tembus ke jalan genting kelang... bukannya apa, nak singgah drive thru mekdi... kalo malam sabtu atau malam ahad, bole nampak mat rempit merempit kat bulatan tue... siap bole wat racing lagi... yang tak tahan tue ada plak kete yang berhenti kat tepi teng0k dorang racing...

tapi pandai plak bile nampak kete polis ngah ronda-ronda, d0k perlahan... bawak motor slow-slow jer... tau plak takut... takdelah berani sangat kan... dah alang-alang merempit tue, kalo nampak kete polis, bawaklah lagi laju... baru syiok sket... wat adegan kejar mengejar... silap-silap bole masuk dalam berita kat tv, paper ngan youtube lagi... tak korang kena tangkap, korang tergolek dog... femes wa cakap sama lu... tapi kalo kat 1tube.my korang tak bole masuk sebab memalukan jer...

yang p0mpuan-p0mpuan yang dok kat belakang mat rempit tue, janganlah dok perasan yang korang tue ayu ke, cantik ke, seksi ek atau hot ke... ingat manusia-manusia kat luar tue berkenan ker nak tengok tayangan percuma ??? meluat lagi adela... cube bayangkan kot-kot ngah begitu asyik memeluk buah hati anda atas motor, kete mak ayah lalu kat sebelah ??? ce bayang... ce bayang... carilah lelaki yang elok sikit untuk dibuat pasangan... bak kata orang-orang tue "bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor "...


p/s : hargailah nyawa... ingatlah orang yang anda sayang dan sayang anda...


;']


22 comments:

Kay berkata... [Reply]

tak sayang nyawa, tak kisah maruah..yang penting enjoy n happy..sedih ngan orang mcm ni..

mommylavender berkata... [Reply]

ce tengok buke deme sibijik2...melayu kan.Nak cipta rekod kot tapi kena gaya..pelajaran tah kemana..pi menunjuk gaya maut~aisssh ~ geram bebeno mommy ni. yg pompuan pun satu kalu jatuh, luka muka cacat tlinger sumbing bibir..sape nak nanti..heee~ bebudak ni!!!! sekian seisi leter dari mommy~ salam malam solo molo

mommylavender berkata... [Reply]

pembetulan~ bukan buke tapi muke...hahah

mas saari berkata... [Reply]

mas tak suka mak rempit ni..
diaorang ni mmg tak sayang nyawa!

fizalinolie berkata... [Reply]

Hurmm... Bukan kat sana jer macam tu. kat Sarawak pun sama. Mereka ni jenis manusia yang tak sayang nyawa.. Yang paling sakit hati tengok mereka ialah perempuan2 yang duduk atas moto ngan mat rempit. Macam bukan perempuan dah dgn pakaian mereka yg menyakitkan mata.. takde malu langsung... Dah tu, bukan bangsa lain tu, Bangsa Melayu... Menyedihkan betul =(

cik gege berkata... [Reply]

remaja br nk up cam2 la... ce tengok ade x org tua merempit???=p

Alam Manja berkata... [Reply]

cuba bayangkan pulak kalau korang paassss awayyyy dengan tidak sempat mengadap mak ayah??... dengan cara yang mengerikan... sanggup tengok mak ayah korang nangis???.. kalau sangup, kalian memang tak sayang mak ayah kalian.....='(

alinac lover berkata... [Reply]

yong xreti merempit

edda(",) berkata... [Reply]

mat rempit mcm tuh memang dah lame idop!

♥ Ana Joe ♥ berkata... [Reply]

haha...mmg hati kering la diorang nih...

Firdaus berkata... [Reply]

rempit oh rempit..bilakah anda igt mndpt hidayah nie.. :)

logorithm berkata... [Reply]

Teringat pernah tengok satu video rempit kat Youtube -- minah rempit tuh jatuh tertiarap atas jalan... habis payudara dia yang tak dara tuh. Hehe...

Yuslia Suhana berkata... [Reply]

Aku kalau jadi mak, tetiba nmpk anak perempuan aku(eh anak laki pun sama) merempit atas moto, mmg aku tembak dia ngn pistol air laju2 dr tingkap keta.. kang pakai pistol betol, mati la pulak... wawawawaaa

afiqazizan berkata... [Reply]

taw xpe..mat rempit2 memang tak sayang nyawa dorang.

Mr feckry berkata... [Reply]

ai, kalau dorang tau rase nikmaynye mati, mungkin drang stop merempit ni

aimi shahida berkata... [Reply]

biasa pmpuan yg membonceng atas motor akan brkata : ko jeles laa tu.

haha :P

zalizalu berkata... [Reply]

merempit tu tak salah yang salah adalah anggapan bahawa merempit tu salah.. SABO JE LAAAA

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply]

nyampah bila tengok mat2 motor dgn awek2 yg poyo seksi .. geram ase nak baling selipar jepun

Lilyel berkata... [Reply]

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

deeya berkata... [Reply]

sedey dengan mereka yang cengginih .. kebanyakannya melayu . kekadang terasa malu jugak dengan kaum laen .. hurm ~ :(

NICK IRFAN berkata... [Reply]

btol aku sokong pendapat ko..

Shazmiey Abdurahman berkata... [Reply]

bawak motor pun sarepdol tak pandai.hiii..