Isnin, April 06, 2009

abg angkat...


lately nie aku d0k asyik t'ingat kt abg angkat aku n aku rindu sgt2 kt die...name die mohd mans0ruddin...tp aku panggil die abg man...diela satu2 nyeR abg anGkat yg aku adeR...eRmmm....

aku kenal nGn die ms aku f0rm 0ne sek asRama kt peRak...die plak timE tue f0Rm five...first day aku smpi die dh tnye aku d0k mn...aku jwbla yg aku d0k kl...n mlm tue die tid0 sebelah aku...kt0rg sembang mcm2 benda...psl lataR blkg aku n die...die ckp muke aku mcm die penah lihat sblm nie...n die tnye aku nk jadik adik angkat die x??? aku p0n ckp 0k...staRt daRi mlm tue n mlm2 yg seterusnyer, die tid0 nGan aku...actually tid0 saje yer, xde lebih daRi tue...n aku mmg tggu die dtg tiap2 mlm...kdg2 kt0rg bersembang n aku slalu uRut kepala die...die ckp aku uRut sedap...huhu...aku syg sgt2 kt die...

teRingat satu kes...ms tue satu sek0lah black0ut...aku plak nGah maen laRi2 ngn membe aku...tup tup...aku terlanggaR gate...yela, time tue kn gelap, mnla aku nmpk gate tue...yg gate tue p0n satu, gla d0k kt tmpt laen...wat nyusahkn 0rg jer...abes benj0l dahi aku...diela yg seb0k tuam benj0l tue...terhaRu aku rs...

satu mlm tue, die fly ngn abg kandung die n membe die g tgk k0nseRt xpdc kt lumut, peRak...n mlm tue d0rg accident n kete remuk giler...tp alhamdulillah, d0rg selamat...mlm tue die dtg kt katil aku n baRing kt sebelah aku...die sur0 aku uRut pale die...aku p0n urut...n then die tnye sama ade aku syg kt die...aku p0n jwbla yg aku syg sgt2 kt die...n then die p0n cite psl accident tue...terkejut gak aku pd mulanyeR...tr0s aku cium pp die... ;)

ms aku f0rm 0ne, die f0rm five n itu tahun akhiR die kt sek0lah...sedih p0n ader sbb terpaksa berpisah...tp die slalu dtg jeng0k aku kt sek0lah n aku kl0 ade ms, slalu balik umah die kt ip0h, peRak...family die p0n kenal nGan aku...tp dlm setahun, adeRla satu 0r dua kali aku g umah die...tp pas abes sek0lah, aku l0st c0ntact nGn die...

ntah mcmane, satu haRi tue ms aku kt umah, ade 0rg call...aku angkat n 0rg tue tnye aku aku kenal x??? aku d0k pk sp pemanggil tue sbb setahu aku, aku jrg bg n0 ph0ne umah aku kt bebudak laen...rupe2nyeR abg man aku yg call...punyerla aku suke ya amat...die call sbb nk ajk aku dtg majles pernikahan die...ingt jugak die kt aku lebih2 lg utk haRi bersejaRah dlm id0p die...aku ckp nGn die insyallah, aku akan dtg...sbb time tue aku nGah wat paRt time j0b kt BBPK, petaling jaya ms aku nGah cuti semesteR 3 bulan...naseb baekla dpt apply cuti sehaRi...tr0s aku inf die sur0 amek aku kt stesen bus ip0h...ensem jer aku tgk ms akad nikah tue...die sur0 aku g skali majles persandinGan die kees0kan hari tue tp aku ckp x b0le sbb aku dpt cuti sehari jer n bes0k kn keRja...sedih p0n ader sbb x dpt nk tgk die sanding...

skrg nie die dh ade anak lelaki...name anak die m0hd adam ilham n baby kedua in pr0gRess...aku slalu sms nGn die...nnt kl0 adeR mase aku nk g lawat abg man aku n family die kt ip0h...sbb kali terakhiR aku jmpa die tahun 2004 n pastu x penah jmpe die lGik...skrG dh tahun 2009...lm tue...tp smpi skrG kt0rg still c0ntact lgik...syg abg man...



;)


2 comments:

Miko Harashi berkata... [Reply]

pandai urut??
urutan sedap??
tidur bersama..??
ahh.. apekah jenis persoalan ini.??

ahh... aku bingung.. arrgg.. nk hentak pale kat dinding.. arggg... !!!


p/s : emosi terkawal...

red butterfly~gialicious berkata... [Reply]

handsome x abg angkat awak tu?hehehe